EternaMoldova

Acasă » Dixi » Revista „Melidonium” – model al demnitatii patriotice

Revista „Melidonium” – model al demnitatii patriotice

Reclame

(Melidonium – http://melidonium.com/ – apare sub egida  Societatăţii Culturale ,,George Radu Melidon” din municipiul Roman, judetul Neamt)

Felicitari colectivului Redactiei pentru munca si abnegatie.

In lumea asta noua, dar plina de reprosuri, calitatea de a fi competitivi nu e ultimul din semnele ce va caracterizeaza.

Dintr-un anumit unghi de vedere, efortul Revistei Dumneavoastra aseamana uluitor chinurilor anticului Tantal, caci va vad antrenati in vesnica cautare a izbavirii de pedeapsa pacatosilor. Mai ales acum, cand „Maldova intreaga” s-a inghemuit intr-o suburbie a slavitului oras Chisinau. Chit, ca acesta s-a si auto-intitulat ditamai „capitala” a Vlaquia Minor, uitand „cavalereste” ca e pe deplin responsabil de promulgarea separatismului, dezintegrarea Basarabiei, iar sorgintea sa „statala” e de un rosu artificial, la infinit.

E clar ca urmeaza sa fiu succint, dar durere e prea mare, ca sa n-o insir. Hai ca si dincolo de Prut naratiunea emana o nuanta mai mult decat rozovioara.

Ex.: 1. Orice manual scolar indica granita Ro la est cu… Moldova -?; de parca Principatul n-ar fi parte constitutiva a Tarii.

2. Urmareste, apoi, harti „moderne

http://www.celendo.ro/HartiRegiuniIstorice/Regiuni_Istorice_In_Istoria_Romaniei.jpg sau –http://www.google.md/imgres?imgurl=http://itravel.md/images/maps/Romania_mare.png&imgrefurl=http://itravel.md/ro/hartile-moldovei/harta-romaniei-mari-1918-1940.html&h=1456&w=2000&sz=948&tbnid=MVLCBaUYDT5acM:&tbnh=90&tbnw=124&zoom=1&usg=__sequjJy06Q1Qeqvjw7azrCFQKHU=&docid=oVdw-5r5f_81qM&sa=X&ei=ToaMUtDTH5KqhQe-moHoCA&ved=0CCwQ9QEwAQ), unde Tara Moldovei apare divizata in regiunile Moldova -?, Basarabia, Bucovina, Bugeac. Sa inteleg ca nitam-nisam, asa, lejer, noi trecem pe cararea agresorului? Demnitatea noastra, precis, undeva s-a evaporat. Ori, Moldova cunoaste o singura diviziune: Tara de Sus / Tara de Jos. Am putea vorbi inca, cu oarecare rezerve, de Basarabia – cea istorica. Si punctum. In rest, raman judetele, unitati administrative autohtone, atat de proprii subzistentei noastre.

3. Nu stiu cum se face, dar in ultima vreme multime de „maldaveni” sunt accidentati in Iasi. Dovada peremptorie a denaturarii realitatii cu haotice cuvinte “moldovean – roman“ nu doar din partea agresorului (http://www.bzi.ro/accident-cu-doua-victime-pe-trecerea-de-pietoni-foto-video-291682): “Doi tineri moldoveni au fost tamponați, ieri seara, pe o trecere de pietoni din Iași, notează bzi.ro.” ). Regretabil, dar tampeniile din traista „moldovenismului” contemporan te coplesesc la tot pasul.

4. Te pune la pamant atitudinea ignoranta a maturilor din Republica Moldova – si nu numai – care aievea se dau cu toponimia: Chisinau – capitala comunei Bubuieci. Se mai vorbeste prin municipiu, precum ca Moldova nu are Munti. Ca sa vezi! Nu are Mare. Asta-i!

Note bene. Protozaurii bolsevici si-au facut „Moldova” de buzunar, pe dealul Narnovei, langa sat Vanatori, Nisporeni (sub Ungheni). Spre buna placere a suzeranului. Ba si talentele – moda a timpului – le-au adunat tocmai din Maldova toata„, ceea ce etaleaza absolutamente mahalaua dinspre ses a Bacioiului – http://www.prime.md/rom/shows/item1/.

Suferinta cea de toate zilele si concesia fortata a originei raman pe capul victimelor regimului comunist si a celui imediat urmator, democrat din cale-afara. Se vede ca bunul Dumnezeu ne pune inca la grea incercare credinta in legamantul lasat de Marele Voievod de a sta straja la hotare, a pazi acest pamant. Cu atat mai adanc e pacatul celor nedemni de a se numi fii ai unui popor nenorocit.

Succes.

Cu respect,

Mihai Dascălu / Chisinau / 20 noiembrie 2013

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: