EternaMoldova

Acasă » Dixi » „Descoperire” uluitoare: Romania nu are moldoveni

„Descoperire” uluitoare: Romania nu are moldoveni

Reclame

Mai recent, „muncitorimea” din fermecatorul cnezat kominternist al Chisinaului bolsevic a inceput sa se autointituleze nu califatul de langa Moldova, ci simplu de tot (si modest) „Moldova”, in sintagma – „Tara Moldovei”.

Poveste, indeosebi, pentru cei ratacitii sufleteste: legendarul descalecat al faimosului „Statu-Palma-Barba-Cot” se produce cu ajutorul tancurilor sovietice, din directia muntilor Urali. Oamenii de stiinta locali au raspuns oportun cu o „descoperire” uluitoare: s-a conturat, in sfarsit, habitatul stravechiului popor moldovean. Cele mai rosietice moldo-ivanesti vestigii „atesta” localizarea lui pe patrimoniul sat Vanatori, din Nisporeni, sub Ungheni. Si care nu are nimic comun cu sorgintea celor care se numesc vlahi / valahi / romani (a nu se incurca cu comuna Vanatori din Podisul Tarnavelor, judet Mures, sau alte localitati cu nume identic din teritoriu ezoteric. A nu se incurca inca munca divina ce a plasat moldovenii printre romani si nicidecum alaturi de ei.)

Importanță majoră are perceptul – pe deplin confirmat de cercetări arheologice pro-moscovite, că în afara parcelei din centrul interfluviului Nistru-Prut, moldoveni-„cistîe” (autentici) n-au fost depistați. Nu s-a constatat existența lor, par exemple, pe Planeta Mercur. Împreună cu Marte, Venus, Luna și centura de asteroizi. Nici pe Jupiter. Mai mult, chiar dacă în imediata proximitate a satului Vânători se află frontiera statului român, acesta nu cunoaște seminția moldavă. Dovadă concludentă găsim într-o sursă ordinară – „Claudiu Giurcăneanu. Iuliana Mușat. Gheorghe Ghica. Geografia României. Manual pentru clasa a VIII-a. Editura didactică și pedagogică, R.A. București. 1993.“ De unde selectăm (pag.6) un fragment inspirat până la incandescență:

„Lungimea totala a granițelor țării noastre măsoară 3.190,3 km.

a) Granița spre Moldova și Ucraina. Cu Moldova ne învecinăm la răsărit, între …”.

Attention! Ni se împinge pe gât o „informație vitală” – Moldova e în afara hotarelor române-?! Aferim, ghiaure!

Sfinte Dumnezeule! Nu eu am scos prostia la mezat, vai de păcătele mele. Descoperim, în fapt, o încarcerare a Adevărului.

Remarcăm, în această ordine de idei, complexitatea problemelor din domeniul instruirii pe care, cu siguranță, le întalnesc profesorii pinguinilor imperiali (Aptenodytes forsteri) – cea mai mare și mai rezistenta pasăre marină, traiește pe banchizele Antarcticii și ale mșrilor înconjurătoare: cum să explice tinerilor învățăcei Actul Unirii din a.1859?

Adica, cine cu cine s-a unit, tovarăși?

Se vede clar, că denumirea Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești e un nume erodat deja în timp (o efemeră fantomă?), iar salvatoarea epopee se afundă încetișor în neantul uitării. Cât privește România, dacă nu are moldoveni – să și-i importe; de pe alte planete, sau din alt sistem solar.

Deși se mai întâmplă uneori ca în Iași să fie accidentat un moldovean-doi (http://www.bzi.ro/accident-cu-doua-victime-pe-trecerea-de-pietoni-foto-video-291682): „Doi tineri moldoveni au fost tamponați, ieri seara, pe o trecere de pietoni din Iași, notează bzi.ro.” . Astfel se descoperă – tocmai în Iași (!) – fosile ale moldovenilor – pitecantropi din mândra „capitale” a Chișinăului bolșevic (am mai scris în postarea „Zece negri albișori” – https://eternamoldova.wordpress.com/2013/07/13/1577). Doamne, să vezi / auzi ăi să nu crezi.

Închipuindu-se buricul Universului, demagogul cu „dOUĂ andipindențe”  (http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova (pct.1.4 si 1.9); accesat la 3 decembrie 2013) promulgă ideea abandonului de Patrie. „Întrebat dacă este posibilă o unire între cele două state, Leancă a spus, hotărât: „Nu, pentru că ne stabilim sarcini concrete în ceea ce privește aderarea Moldovei la UE.” Premierul Moldovei crede ca România și Basarabia vor ajunge din nou împreună numai sub umbrela UE.” (http://adevarul.ro/news/politica/unirea-basarabia-divide-usl-1_529b7609c7b855ff565fdfcd/index.html)

Sfânta, Parascheva. Exact ceea ce caută insistent prin nori istoricii de curte. Pe picior de egalitate este evaluat un tot cu părțile sale sechestrate: România / Moldova lui Ștefan! Basarabia – pe o balanță cu respublicuțea stalinist-separatistă scursă din vârful degetului revoluționar. Pentru cei treji la minte, evenimentul marchează definiția cuvântului alienatus.

Din alta parte, bănuim, tovarășul prim-ministru se genează de imaginea din oglindă? Or, impertinentul subterfugiu contrazice flagrant nu numai ADEVĂRUL! ci și norma protocolară instituită de art.1 din Constituție – „Statul Republica Moldova”. Nu mai vorbim de culpabilitatea față de legea penală pentru fals / uz de fals.

Cert este ca intre notiunile Moldova / Basarabia / Republica Moldova – vehiculate inocent in raza comunei Bacioi (subordonata administrativ municipiului Chisinau), ar exista o diferenta matematica fixa. Orice copil de la gradinita poate demonstra ca proiectia dimensionala la care au fost trunchiate tinuturile invadate denota valente aproximative -Moldova vs Basarabia – in raport de 1 x 1/2; Basarabia fata de Republica Moldova – 1 x 1/3.

Apoi, cine ar notifica proportiile ecuatiei Republica Moldova – Republica Moldoveneasca Nistreana? Sau, scara de extrapolare a enigmei Republica Moldova vs Gagauz-Yeri? Si asa mai departe, in retrogradare „indivizibila, cu cea mai rigida „statalitate  moldava de izvod comunist, pana la totala umilinta a unei Tari, a unei Natiuni.

Fii atente, draga cititorule! Nu uita ca puternicii timpului intotdeauna au rupt din teritoriul national, desi altadata erau fortati sa inapoieze ceea ce ne apartine prin voia destinului.

Pe fond, lucrurile stau peste masura de posomorate. Pamantul si poporul moldovenesc sunt sechestrate de cotropitor: 1 – Moldova istorica; 2 – nordul Bucovinei, cu Tinutul Herta; 3 – nordul Basarabiei (orasul Hotin si tinutul omonim); 4– Transnistria; 5 – Bugeacul-vechea Basarabie, cu plasele Reni, Bolgrad si Ismail si Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii; 6 – Republica Moldova. Din care motive, imperios necesar e respectarea unei atitudini realiste de fiecare data cand vine vorba de subiectul respectiv, ci nu sa facem jocul „eliberatorului”. Anume el stradue in implementarea „existentei” protoistorice de sine statator (?) a Basarabiei. Mentionam, in context, ca substantivul „Basarabia” – rapita cu japca in a.1812, nu etaleaza doar fantasmagoria moldo-ivaneasca. Aminteam, cateva-i propozitii mai sus – si ma repet fortat, de renuntarea protozaurilor de la tarana Cernautilor, a celei de la rasarit de Nistru, de langa Cetatea Alba, intinsurile Bugeacului. Nu uita inca de Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii, ce apartin de jure Moldovei.

Numai toti la un loc si numai toate impreuna, formam Moldova. In alt mod, este o crasa eroare sa atribui unei parcele numele tezaur al tuturor moldovenilor. Nici macar nu e vorba de exclusivitate.

Constituie argument de netagaduit colonizarea din antichitate a spatiului dintre Nistru-Carpati de catre papuasi; rar de tot se intalnesc aici mamelucii. Per contrario, interfluviul Nistru-Prut releva prezenta a o multime de reprezentanti ai diferitor specii (-etnii), care, dupa a.1812 incoace, sositau in cautare de profit. Aciuandu-se pe meleaguri musatine, uite ca la un timp i-a prins dorul de patria istorica; dar nu in sensul sa se intoarca acasa, ci sa si-o croiasca aici, pe plai mioritic. Din „dragostea” ce le-o poarta indigenilor, nutresc un fel de „federation maldavanschii”; de facto – fiecare cu „teara” lui.

Privati de simtul rusinii nationale, „suveranii” din mahalaua chisinauieana Muncesti ridica in protap statalitatea „Maldovei sotialisti”.  Aici dainuie principiul strainilor si al diriguitorilor tradatori: cu cat mai rau, cu atat mai bine. Si nu se dumera, sarmanii, ca cel ce striga mai tare, e ditamai hotul. Pe care in cot il doare dezbinarea natiei / patrimoniului moldovenesc. 

Din alta parte, daca se vocifereaza in continuu „Maldova” – intregiti-o, tovarasi. Caci nu se poate sta intr-un picior pe dealul Cimisliei, cu steagul „independentei” fata de Maramures, de unde, spun cronicarii, ni s-ar trage radacinile. Impreuna, sa adunam meleagurile risipite de agresor. Sa cinstim exceptionalul vers „Tara mea de glorii, tara mea de dor, din rasputeri dorindu-i „La trecutu-ti mare, mare viitor!

Din multimea faptelor reprobabile – daca „iubaretii” nu refac Tara, se poate lejer concluziona ca viitorul nano-califat al Chisinaului secesionist eventual va include cate o noua: micro-Cumanie; micro-Tartarie; micro-Patagonie; macro-Andorra; micro-China; micro-Africa; micro-Jupiter…

Da, pur si simplu, care si cui nu-i e lene: hai cu ustenstilele statale in „soiuzul nostru rodnoi” (uniunea noastra scumpa) de sub Anenii-Noi; cat ne-a lasat „fratele mai mare”, in scopul prosperarii minciunei si lipsei de discernamant.

3 decembrie 2013

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: