EternaMoldova

Acasă » Dixi » „Descoperire” uluitoare: Romania nu are moldoveni

„Descoperire” uluitoare: Romania nu are moldoveni

Mai recent, „muncitorimea” din fermecatorul cnezat kominternist al Chisinaului bolsevic a inceput sa se autointituleze nu califatul de langa Moldova, ci simplu de tot (si modest) „Moldova”, in sintagma – „Tara Moldovei”.

Poveste, indeosebi, pentru cei ratacitii sufleteste: legendarul descalecat al faimosului „Statu-Palma-Barba-Cot” se produce cu ajutorul tancurilor sovietice, din directia muntilor Urali. Oamenii de stiinta locali au raspuns oportun cu o „descoperire” uluitoare: s-a conturat, in sfarsit, habitatul stravechiului popor moldovean. Cele mai rosietice moldo-ivanesti vestigii „atesta” localizarea lui pe patrimoniul sat Vanatori, din Nisporeni, sub Ungheni. Si care nu are nimic comun cu sorgintea celor care se numesc vlahi / valahi / romani (a nu se incurca cu comuna Vanatori din Podisul Tarnavelor, judet Mures, sau alte localitati cu nume identic din teritoriu ezoteric. A nu se incurca inca munca divina ce a plasat moldovenii printre romani si nicidecum alaturi de ei.)

Importanta majora are perceptul – pe deplin confirmat de cercetari arheologice pro-moscovite, ca in afara parcelei din centrul interfluviului Nistru-Prut, moldoveni-„cistie” (autentici) n-au fost depistati. Nu s-a constatat existenta lor, par exemple, pe Planeta Mercur. Impreuna cu Marte, Venus, Luna si centura de asteroizi. Nici pe Jupiter. Mai mult, chiar daca in imediata proximitate a satului Vanatori se afla frontiera statului roman, acesta nu cunoaste semintia moldava. Dovada concludenta gasim intr-o sursa ordinara „Claudiu Giurcaneanu. Iuliana Musat. Gheorghe Ghica. Geografia Romaniei. Manual pentru clasa a VIII-a. Editura didactica si pedagogica, R.A. Bucuresti. 1993.“ De unde selectam (pag.6) un fragment inspirat pana la incandescenta:

„Lungimea totala a granitelor tarii noastre masoara 3.190,3 km.

a) Granita spre Moldova si Ucraina. Cu Moldova ne invecinam la rasarit, intre …”.

Attention! Ni se impinge pe gat o „informatie vitala” – Moldova e in afara hotarelor romane-?!

Sfinte Dumnezeule! Nu eu am scos prostia la mezat, vai de pacatele mele. Descoperim, in fapt, o incarcerare a Adevarului.

Remarcam, in aceasta ordine de idei, complexitatea problemelor din domeniul instruirii pe care, cu siguranta, le intalnesc profesorii pinguinilor imperiali (Aptenodytes forsteri) – cea mai mare si mai rezistenta pasare marina, traieste pe banchizele Antarcticii si ale marilor inconjuratoare: cum sa explice tinerilor invatacei Actul Unirii din a.1859?

Adica, cine cu cine s-a unit – aferim, ghiaure?

Se vede clar, ca denumirea Principatele Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti e un nume erodat deja in timp (o efemera fantoma?), iar salvatoarea epopee se afunda incetisor in neantul uitarii. Cat priveste Romania, daca nu are moldoveni – sa si-i importe; de pe alte planete, sau din alt sistem solar.

Desi se mai intampla uneori ca in Iasi sa fie accidentat un moldovean-doi (http://www.bzi.ro/accident-cu-doua-victime-pe-trecerea-de-pietoni-foto-video-291682): „Doi tineri moldoveni au fost tamponați, ieri seara, pe o trecere de pietoni din Iași, notează bzi.ro.” . Astfel se descopera – tocmai in Iasi (!) – fosile ale moldovenilor – pitecantropi din mandra „capitale” a Chisinaului bolsevic (am mai scris in postarea „Zece negri albisori” – https://eternamoldova.wordpress.com/2013/07/13/1577). Doamne, sa vezi / auzi si sa nu crezi.

Inchipuindu-se buricul Universului, demagogul cu „dOUA andipindente”  (http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova (pct.1.4 si 1.9); accesat la 3 decembrie 2013) promulga ideea abandonului de Patrie. „Intrebat daca este posibila o unire intre cele doua state, Leanca a spus, hotarat: „Nu, pentru ca ne stabilim sarcini concrete in ceea ce priveste aderarea Moldovei la UE.” Premierul Moldovei crede ca Romania si Basarabia vor ajunge din nou impreuna numai sub umbrela UE.” (http://adevarul.ro/news/politica/unirea-basarabia-divide-usl-1_529b7609c7b855ff565fdfcd/index.html)

Sfanta, Parascheva. Exact ceea ce cauta insistent prin nori istoricii de curte. Pe picior de egalitate este evaluat un tot cu partile sale sechestrate: Romania / Moldova lui Stefan! Basarabia – pe o balanta cu respublicutea stalinist-separatista scoasa din varful degetului revolutionar. Pentru cei treji la minte, evenimentul marcheaza definitia cuvantului alienatus.

Din alta parte, banuim, tovarasul prim-ministru se geneaza de imaginea din oglinda? Or, impertinentul subterfugiu contrazice flagrant nu numai ADEVARUL! ci si norma protocolara instituita de art.1 din Constitutie – „Statul Republica Moldova”. Nu mai vorbim de culpabilitatea fata de legea penala pentru fals / uz de fals.

Cert este ca intre notiunile Moldova / Basarabia / Republica Moldova – vehiculate inocent in raza comunei Bacioi (subordonata administrativ municipiului Chisinau), ar exista o diferenta matematica fixa. Orice copil de la gradinita poate demonstra ca proiectia dimensionala la care au fost trunchiate tinuturile invadate denota valente aproximative -Moldova vs Basarabia – in raport de 1 x 1/2; Basarabia fata de Republica Moldova – 1 x 1/3.

Apoi, cine ar notifica proportiile ecuatiei Republica Moldova – Republica Moldoveneasca Nistreana? Sau, scara de extrapolare a enigmei Republica Moldova vs Gagauz-Yeri? Si asa mai departe, in retrogradare „indivizibila, cu cea mai rigida „statalitate  moldava de izvod comunist, pana la totala umilinta a unei Tari, a unei Natiuni.

Fii atente, draga cititorule! Nu uita ca puternicii timpului intotdeauna au rupt din teritoriul national, desi altadata erau fortati sa inapoieze ceea ce ne apartine prin voia destinului.

Pe fond, lucrurile stau peste masura de posomorate. Pamantul si poporul moldovenesc sunt sechestrate de cotropitor: 1 – Moldova istorica; 2 – nordul Bucovinei, cu Tinutul Herta; 3 – nordul Basarabiei (orasul Hotin si tinutul omonim); 4– Transnistria; 5 – Bugeacul-vechea Basarabie, cu plasele Reni, Bolgrad si Ismail si Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii; 6 – Republica Moldova. Din care motive, imperios necesar e respectarea unei atitudini realiste de fiecare data cand vine vorba de subiectul respectiv, ci nu sa facem jocul „eliberatorului”. Anume el stradue in implementarea „existentei” protoistorice de sine statator (?) a Basarabiei. Mentionam, in context, ca substantivul „Basarabia” – rapita cu japca in a.1812, nu etaleaza doar fantasmagoria moldo-ivaneasca. Aminteam, cateva-i propozitii mai sus – si ma repet fortat, de renuntarea protozaurilor de la tarana Cernautilor, a celei de la rasarit de Nistru, de langa Cetatea Alba, intinsurile Bugeacului. Nu uita inca de Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii, ce apartin de jure Moldovei.

Numai toti la un loc si numai toate impreuna, formam Moldova. In alt mod, este o crasa eroare sa atribui unei parcele numele tezaur al tuturor moldovenilor. Nici macar nu e vorba de exclusivitate.

Constituie argument de netagaduit colonizarea din antichitate a spatiului dintre Nistru-Carpati de catre papuasi; rar de tot se intalnesc aici mamelucii. Per contrario, interfluviul Nistru-Prut releva prezenta a o multime de reprezentanti ai diferitor specii (-etnii), care, dupa a.1812 incoace, sositau in cautare de profit. Aciuandu-se pe meleaguri musatine, uite ca la un timp i-a prins dorul de patria istorica; dar nu in sensul sa se intoarca acasa, ci sa si-o croiasca aici, pe plai mioritic. Din „dragostea” ce le-o poarta indigenilor, nutresc un fel de „federation maldavanschii”; de facto – fiecare cu „teara” lui.

Privati de simtul rusinii nationale, „suveranii” din mahalaua chisinauieana Muncesti ridica in protap statalitatea „Maldovei sotialisti”.  Aici dainuie principiul strainilor si al diriguitorilor tradatori: cu cat mai rau, cu atat mai bine. Si nu se dumera, sarmanii, ca cel ce striga mai tare, e ditamai hotul. Pe care in cot il doare dezbinarea natiei / patrimoniului moldovenesc. 

Din alta parte, daca se vocifereaza in continuu „Maldova” – intregiti-o, tovarasi. Caci nu se poate sta intr-un picior pe dealul Cimisliei, cu steagul „independentei” fata de Maramures, de unde, spun cronicarii, ni s-ar trage radacinile. Impreuna, sa adunam meleagurile risipite de agresor. Sa cinstim exceptionalul vers „Tara mea de glorii, tara mea de dor, din rasputeri dorindu-i „La trecutu-ti mare, mare viitor!

Din multimea faptelor reprobabile – daca „iubaretii” nu refac Tara, se poate lejer concluziona ca viitorul nano-califat al Chisinaului secesionist eventual va include cate o noua: micro-Cumanie; micro-Tartarie; micro-Patagonie; macro-Andorra; micro-China; micro-Africa; micro-Jupiter…

Da, pur si simplu, care si cui nu-i e lene: hai cu ustenstilele statale in „soiuzul nostru rodnoi” (uniunea noastra scumpa) de sub Anenii-Noi; cat ne-a lasat „fratele mai mare”, in scopul prosperarii minciunei si lipsei de discernamant.

3 decembrie 2013

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: