EternaMoldova

Acasă » Dixi » Controversa unui sondaj vizavi de integralitatea poporului si a teritoriului

Controversa unui sondaj vizavi de integralitatea poporului si a teritoriului

Principatul Moldovei anul 1483

(Am reprodus harta nu pentru a arata dimensiunea ignorata -!, ci ca sa „vaza” tovarasii cu pufusor, aidoma, „om-ologii”  lor locali, paguba ce o produc Tarii Moldovei, cazand ei in pacatul satanic – al preacurviei, primii si – al salbaticiei, cei de-ai doilea.)

***

Motivatie. Postarea in paginile mass-media a chestionarelor de tipul „Doriti unirea Basarabiei cu Romania? a devenit o moda in ultima vreme. Aplicata in arealul de pe ambele maluri ale Prutului, nu stiu cum ar fi mai corect de calificat intentia – paguboasa ori neinspirata. Sa fie diabolica ispita mai puternica decat altarul moldovenesc?

Expunere. Io chiar nu inteleg, apoi nu sustin si categoric sunt impotriva acestor dezbateri, caci, desi la prima vedere pare a fi imbracata in noblete, ea nu provoaca decat amaraciune si durere. Formularea intrebarii, in genere, pare sa emane doar stupiditate. Ori, cine ar indrazni sa conteste integralitatea gliei stramosesti? Care din cetatenii sanatosi si-ar pune la indoiala necesitatea intregirii Patriei? Cine, in afara de Creator, si-ar asuma verdictul in problema coeziunii unui popor?

Agresorul, cotropitorul si rauvoitorul – da, bastinasul, autohtonul si plugarul – NU!

1. Doua sunt argumentele ce combat iminenta intervievarii disputate.

 A. Dreptul istoric si national inalienabil asupra teritoriului. Pe la anul 1359, dupa Hristos, habitatul moldovenesc isi determinase deja frontierile, doar ca ragazul consolidarii n-a durat. Prea ademenitor stralucind piciorul de plai, destinul Tarii e pecetluit. Pentru Poarta Crestinatatii incepe calvarul rapturilor: in a.1484 otomanii cuceresc cetatile cheie ale Moldovei – Cetatea Alba si Chilia, instituind mai tarziu raiale – aici si la Hotin; in a.1775 habsburgii acapara fraudulos Bucovina si, la scurta vreme – a.1812 – ostile tarului cotropesc interfluviul Nistru-Prut, practic, o jumatate din suprafata ramasa.

Ingaduinta Domnului face ca UNIREA sa biruie raul si Principatul renaste, precum pasarea Phoenix. Sfatul Tarii, organul legislativ al Basarabiei, reinstaureaza  in a.1918 dreptatea prin delimitarea spatiului ce-i apartine de jure: “Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia), in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagra si vechile hotare cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de Neam, pe baza principiului, ca popoarele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu Mama sa Romania“.

La numai 22 de ani, „fratele mai mare” din nord-estul continentului isi revendica „dragostea” si din nou ataca / hacuie / anexeaza / sechestreaza Tara Moldovei, parte constituanta a statului roman. Sub amenintarea armelor sunt rapite Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, Transnistria – a.a.1940-1944 /, Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii – a.1948. Moldovenii dintre Prut si Nistru pierd repetat cauza nationala si sunt afundati in haul dezasimilarii infernale.

Mai mult, ignorand Legea lui Dumnezeu, invadatorul risipeste in 4 vanturi mosia insusita, rusifica fortat locuitorii, redenumeste localitati. De unde concluzia incontestabila ca el cunoaste la superlativ sorgintea fasiei cotropite, dar tinde sa starpeasca reminiscentele carpatine. Ridicata pana-in nori de vulturul bicefal al „samoderjetului”, precum si de steagul rosu al „comunismului sovietic”, flamura pretinsei „eliberari” e combatuta de trista realitate a unor banale agresiuni. Cruzimea dezastrelor provocate demonteaza, o data in plus, mitul pseudo-unirii cu lumea slava.

Grav afectata de lacomia puternicilor imperii, populatia din estul Moldovei este pur si simplu datoare sa memoreze doua date nefaste in persistenta sa: a.1792 si a.1812 – cand Transnistria si, respectiv, Basarabia, sunt ocupate de Rusia Tarista. Rog pe adeptii curentului „moldovenist”, pe toti mancurtii si tradatorii, dar, si mai ales, pe fiii rataciti sufleteste ai valahilor minori, sa dea dovada de putina concentrare. Iata, domnilor, cand „ajunge” Transnistria „isconno rossiiscaia zemlea”; iata data limita a “antichitatii“  Basarabiei, vehement articulata de scriitorimea de curte a Kremlinului in tendinta de a o prezenta ca pe o problema “particulara”  (?), de rezonanta mondiala.

Spre rusinea noastra, ideea individualizarii Basarabiei in istorie a prins radacini, minciuna prevaland justetea. Tocmai pe acest aberant fundament, o particica din Basarabia suferinda isi proclama la 27 august 1991 „strasnica independenta; atat de „strasnica”, incat la iesirea din captivitate  „uita” firescul drum spre casa.

Ravnita libertate, prin urmare, nu finiseaza cu complinirea poporului si a teritoriului, ceea ce releva o crasa anormalitate. Pasul doi, cel mai sensibil si vital – al restaurarii patrimoniului – nu e facut, poate si din inertia bolsevica ori mentalitatea scurta (mancurta).

Si atunci, un strigat dureros la cer: care e sensul nemaivazutei „independente“, daca n-am revenit la matca?

B. Nulitatea Pactului Ribbentrop-Molotov, sub masca caruia am fost cotropiti repetat – o alta fateta a chestiunii basarabene (adica, nu doar a Chisinaului).  Constituie o realitate cruda faptul, ca la 28 iunie 1940 moldovenii orientali au fost cotropiti sub umbrela odiosului pact Ribbentrop-Molotov. Conspiratia dictatorilor, din 23 august 1939, nu reuseste sa acopere indelung hotia. Pactul e condamnat astazi de intreaga omenire, consecintele lui juridice sunt declarate nule „ab initio”. La 23 iunie 1990, actiunea e reiterata impetuos de Parlamentul Republicii Moldova.

Intelegem cuminti ca anularea consecintelor Pactului inseamna pentru Basarabia / Moldova / Romania reconstituirea in teren a granitei de pana la 28 iunie 1940 !

Ridicolul situatiei inclina insa inspre un exagerat tragi-comism:  care e sensul negarii Pactului, daca efectul lui daunator nu e inlaturat?

2. Suplimentez inca nedumerirea cu recentele slogane despre  „frumoasa Teara a Maldovei” de langa sat Vanatori, precum si despre mandra ei capitala, slavitul oras Nisporeni. Cu toate ca, in genere, nu trebuie multa carte ca din indeletnicirea mondena sa razbata ceea ce nu „observa” iluminatii – abandonul Basarabiei, tradarea Patriei. Prabusirea URSS deschise usa anihilarii nedreptatii seculare a basarabenilor, dar pe platforma din jurul Chisinaului se produce o metamorfoza neasteptata. Sub influenta somnului colonial, „suverana” victima continua jocul tiranului, mai al naibei ca ocupantul.

Hai ca si domnul profesor Emil Constantinescu, acompaniat de ditamai Parlamentul Romaniei, procedeaza absolut contrar pornirii evocate – fara a se interesa catusi de putin de parerea „boborului“, cedeaza Ucrainei, in a.1997, glia smulsa din vatra romaneasca.  Pourquoi?  Qui a demandé, qui vous a autorisé, l’homme?

Cu o precizie astronomica, merituosul sondaj echivaleaza cam tot atat, cat epopeica „realizare diplomatica“. Din care motive, devine cert ca nu de unire trebuie vociferat actualmente, aceasta fiind realizata deja. Totusi, odata ce dusmanul ne-a destramat din nou, in capul mesei revine sarcina REUNIFICARII; ramane de infaptuit IDEALUL Marelui Stefan al Moldovei.

3. Mihai Eminescu straduia inflacarat: In Unire e taria – Ziarul „Federatiunea”, Pesta, 22/10 Aprilie 1870 (http://basarabia-bucovina.info/2013/01/24/eminescu-si-unirea). Este momentul sa ma intreb si sa va intreb: pe cand UNITATEA? Iar mizerabilul argument de ce nu accept eu sondajul in cauza, rezulta din sesizarea:

–        atunci, cand Moldova a fost ingenunchiata – nimeni nu ne-a consultat;

–        atunci, cand Moldova a fost jefuita  – nimeni nu ne-a consultat;

–        atunci, cand Moldova a fost injosita – nimeni nu ne-a consultat;

–        atunci, cand Moldova a fost sfasiata – nimeni nu ne-a consultat;

–        atunci, cand Basarabia a fost rapita a doua oara – nimeni nu ne-a consultat;

–        atunci, cand Moldova Orientala a fost hacuita – nimeni nu ne-a consultat;

–       atunci, cand „eliberatorii” isi fac cnezate / statulete / federatii in Moldova Orientala – nimeni nu ne-a consultat;

–       atunci, cand populatia indigena din teritoriile cotropite a fost extirpata – nimeni nu ne-a consultat.

Si dupa toate acestea eu sa fiu loial neavenitilor?

4. In contextul celor expuse, indemn lumea civilizata, in special, cea de buna credinta si, mai ales, breasla jurnalistilor, sa nu angajeze sferturi de adevar, ci sa straduim in promovarea AUTENTICITATII:

  • Republica Moldova nu etaleaza Moldova / Tara Moldovei;
  • Republica Moldova nu etaleaza nici macar Basarabia;
  • Recurgerea intensiva in perimetros-ul raionului Cimislia (ba chiar in relatii protocolare) la ademenitoarele denumiri „Basarabia / Moldova / Tara Moldovei” nu corespunde ADEVARULUI; vizavi de abuzul aleatoriu al guvernantilor, actiunea denota asumarea unei ilegitimitati in plus: un pseudo – stat cu denumire falsa;
  • Republica Moldova intitreaza o marioneta a separatismului pro-rus (cucerirea tarista, succedata de exportul cominternist al revolutiei!), cu denumirea oficiala „Statul Republica Moldova” (Constitutia RM. Titlul I. PRINCIPII GENERALE. Articolul 1. Sursa – http://lex.justice.md/document_rom.php?id=44B9F30E:7AC17731, accesat pe 29.01 2014).

5. Discernamantul dramatic al evenimentelor conduce la unica solutie posibila: integrarea NECONDITIONATA a pamantului si etniei imprastiate. In alt mod, orice consultare vizavi de subiectul abordat pare a fi, mai degraba, un iresponsabil santaj emotional. Daca am fost divizati violent, nici vorba nu poate fi de oarecare “referendumuri, constatare de opinii etc.”, obiectivul repararii indiscutabile fiind REUNIREA. Restabilirea efectiva a marginelor naturale ale Tarii nu accepta solicitarea necunoscutei „x”. 

Consolidarea natiunei si a teritoriului nu admite nici ea vreo alternativa sugubeata. 

6. Per contrario, oportunitatea unor sondaje cu referinta la unire se impune lejer in cazul moldovenilor exilati prin siberiile de ghiata, in localitatile moldovenesti – de pretutindeni / cu moldovenii – din orice alte localitati. Pentru ai gasi, e necesar doar sa urmarim rutele faimoaselor deportari de pe timpul defunctei Uniuni Sovietice.

La astfel de studii, m-asi da si eu cu parerea…

7. Unul din sondajele mele, par exemple, ajuta la clarificarea tampeniei „moldoveniste”, ce nicidecum nu se linisteste in atmosfera Chisinaului:

– sunteti impotriva UNIFICARUI unui popor dispersat?

– sunteti impotriva UNIRII moldovenilor cu moldovenii?

– sunteti impotriva UNIRII pamanturilor moldovenesti furate?

– sunteti impotriva UNIRII Basarabiei dezmembrate?

– sunteti impotriva UNIRII Moldovei dezbinate?

– sunteti impotriva INTEGRITATII Romaniei?

– sunteti impotriva Europei UNITE?

– sunteti impotriva Umanitatii?

29 ianuarie 2014

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: