EternaMoldova

Acasă » Dixi » Doua „Moldove” pe harta e prea mult

Doua „Moldove” pe harta e prea mult

Imagini pentru Moldova hartaIn loc de motto: Prutul marcheaza mijlocul Moldovei si nu poate fi frontiera.   

Toata fiinta umana isi are Patria sa. Moldovenii au si ei Patria lor. Care e Unica in Eternitate. Doar ca e dezbinata de agresor[1].

Din momentul raptului (a.1812), partea orientala a Moldovei infrunta apasarea dusmanoasa a „eliberatorului”. Pe toate caile posibile si imposibile, timp mai bine deja de doua secole, matusca Rusi ne calca demnitatea in picioare, ignora si falsifica Istoria dupa bunul sau plac. Se „uita” bizar conditiunile semnate de tarul rus Petru cel Mare si domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir la desemnarea hotarelor Moldovei în Tratatul de la Lutk, 13 aprilie 1711 – articol XI: „Hotarele principatului, după drepturile sale antice, sunt acelea ce se descriu cu râul Nipru, Cameneţu, Bender, cu tot Buceacul, Dunărea, Muntenia, Marele Ducat al Transilvaniei şi cu Polonia”. In mod firesc pentru moldoveni, tratatul viza scoaterea Principatului de sub jugul otoman, dar nicidecum schimbarea pe jug rusesc.

Instrumentul docil de mentinere in supusenie a mioriticilor rupti de la vatra, incepand cu a.1924, devine curentul „moldovenist”, copilul „din flori” al ideologiei kominterniste. Parca intr-un nesfarsit spectacol apoplectic, acesta promoveaza calea urgiei in sanul etniei indigene. Ruperea de origini e intemeiata pe teza usor inversata a lui Niccolò di Bernardo dei Machiavelliunirea moldovenilor cu moldovenii poate si trebuie facuta, dar numai sub steag rosu (mai recent, rusesc).

Desi mic la numar, comparativ cu vecinii haraziti de soarta, poporul moldovenesc este parte a civilizatiei umane si nu e vina noastra (poate) atat de mare ca am cazut prada rapitorilor si am fost jefuiti. Contrar circumstantelor ingrate, nu e greu sa ne imaginam potentialul integral al teritoriului si natiunii, daca… Trecutul insa categoric nu admite angrenarea acestei conjunctii, iar omenirea n-a brevetat pana cand masina timpului ca sa intervenim spre buna schimbare a lucrurilor. Constatam cu stupoare ca in ciuda ispititoarelor alternative, ce ne-a fost scris – s-a intamplat; s-a mai si dus pe apa sambetei.

Au ramas doar pietrele, tot pe capul moldovenilor…

Fara pic de tagada, zarva Chisinaului de dupa 1991 constituie chintesenta gravitatiei partinitoare a segmentului pro-rus, alimentata de colonistii-alolingvi, carieristii mancurti locali si bastinasii rataciti sufleteste. Oricum, ruperea de neam are impact negativ asupra constiintei nationale. M.Eminescu afirma la subiect: „Oamenii nostri… sunt de-un cosmopolitism sec, amar, sceptic – ba si mai mult: au frumosul obicei de-a iubi orice-i strain, de-a uri tot ce-i romanesc.”[2]

Ma prind si eu in hora – multimea se ataseaza pe fond de frustrare, toti impreuna si fiecare in parte intruchipand luptatorul nu pentru o viata mai buna, ci al instrainarii de Patrie. Sclavii adera robia… In aceasta legatura, fac un apel catre toata lumea onesta!

Imperios necesar e sa diferentiem Moldova, parte constituanta a Romaniei, de butaforia satanist-stalinista a Chisinaului secesionist. Ultima si-a atribuit abuziv numele de „Maldova”. Vede Dumnezeu, Chisinaul nu este Moldova, ci o parcela de pamant moldovenesc rapit cu forta armelor. Iar la o adicatelea, Moldova este / sunt si Cernautii, Hotinul, Herta, Transnistria, Cetatea Alba, Bugeacul, Insula Serpilor, sat Vanatori din Nisporeni, sub Ungheni; in mod similar, parti legitime ale Moldovei, dar sechestrate de cotropitor.

Vae victis!

 15 martie 2014

Note


[1] A se consulta etnogeneza populatiei din teritoriile rapite: nordul Bucovinei, Tinutul Herta, Hotinul si tinutul omonim, Transnistria, Cetatea Alba – cu podgoriile din imprejurimi, Bugeacul, Insula Serrpilor – cu o parte a deltei Dunarii, hanatul „independent” al Republicii Moldova, – in contextul Declaratiei Parlamentului Romaniei din 28 nooiembrie 1991 -https://romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com/2015/12/29/falsificatorii-vizuali-cu-basarabia-e-romania-si-o-declaratie-uitata-cu-privire-la-basarabia-si-ucraina/. A se consulta – https://www.youtube.com/watch?v=NzI7Q9jBG7Q.

[2] Mihai Eminescu. „Geniu pustiu”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: