EternaMoldova

Acasă » Dixi » Două „Moldove” pe hartă e prea mult

Două „Moldove” pe hartă e prea mult

Reclame

Imagini pentru Moldova hartaÎn loc de motto: Prutul marchează mijlocul Moldovei și nu poate fi frontieră.   

Toată ființa umană își are Patria sa. Moldovenii au și ei Patria lor. Care e Unică în Eternitate. Doar că e dezbinată de agresor[1].

Din momentul raptului (a.1812), partea orientală a Moldovei înfruntă apăsarea dușmănoasă a „eliberatorului”. Pe toate căile posibile și imposibile, timp mai bine deja de două secole, matușca Rusi ne calcă demnitatea în picioare, ignoră și falsifică Istoria după bunul său plac. Se „uită” bizar condițiunile semnate de țarul rus Petru cel Mare și domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir la desemnarea hotarelor Moldovei în Tratatul de la Luțk, 13 aprilie 1711 – articol XI: „Hotarele principatului, după drepturile sale antice, sunt acelea ce se descriu cu râul Nipru, Cameneţu, Bender, cu tot Buceacul, Dunărea, Muntenia, Marele Ducat al Transilvaniei şi cu Polonia”. În mod firesc, pentru moldoveni tratatul viza scoaterea Principatului de sub jugul otoman, dar nicidecum schimbarea pe jug rusesc.

Începând cu a.1924, instrumentul docil de menținere în supușenie a mioriticilor rupți de la vatră devine curentul „moldovenist”, copilul „din flori” al ideologiei kominterniste. Parcă într-un nesfârșit spectacol apoplectic, acesta promovează calea urgiei în sânul etniei indigene. Ruperea de origini e întemeiată pe teza ușor inversată a lui Niccolò di Bernardo dei Machiavelliunirea moldovenilor cu moldovenii poate fi și trebuie făcută, dar numai sub steag roșu (mai recent, rusesc).

Deși mic la număr, comparativ cu vecinii hărăziți de soartă, poporul moldovenesc este parte a civilizației umane și nu e vina noastră (poate) atât de mare că am căzut pradă răpitorilor, am fost jefuiți. Contrar circumstanțelor ingrate, nu e greu să ne imaginăm potențialul integral al teritoriului și națiunii, dacă… Trecutul însă categoric nu admite angrenarea acestei conjuncții, iar omenirea n-a brevetat până cănd mașina timpului ca să intervenim spre buna schimbare a lucrurilor. Constatăm cu stupoare că în ciuda ispititoarelor alternative, ce ne-a fost scris – s-a intamplat; s-a mai și dus pe apa sâmbetei.

Au rămas doar pietrele, tot pe capul moldovenilor…

Fără pic de tăgadă, zarva Chișinăului de după 1991 constituie chintesența gravitației părtinitoare a segmentului pro-rus, alimentată de coloniștii-alolingvi, carieriștii mancurți locali și băștinașii rătăciți sufletește. Oricum, ruperea de neam are impact negativ asupra conștiintei naționale. M.Eminescu afirma la subiect: „Oamenii noștri… sunt de-un cosmopolitism sec, amar, sceptic – ba și mai mult: au frumosul obicei de-a iubi orice-i străin, de-a urî tot ce-i românesc.”[2]

Mă prind și eu in horă – mulțimea se atașează pe fond de frustrare, toți împreună și fiecare în parte întruchipând luptătorul nu pentru o viață mai bună, ci al înstrăinării de Patrie. Sclavii aderă robia… În această legătură, fac un apel către toată lumea onestă!

Imperios necesar e sa diferențiem Moldova, parte constituantă a României, de butaforia satanist-stalinistă a secesioniștilor. Ultima și-a atribuit abuziv numele de „Maldova”. Vede Dumnezeu, Chișinăul nu este Moldova, ci o parcelă de pământ moldovenesc răpit cu forța armelor. Iar la o adicătelea, Moldova este / sunt și Cernăuții, Hotinul, Herța, Transnistria, Cetatea Albă, Bugeacul, Insula Șerpilor, sat Vânători din Nisporeni, sub Ungheni; în mod similar, părți legitime ale Moldovei, dar sechestrate de cotropitor.

Vae victis!

 15 martie 2014

Note


[1] A se consulta etnogeneza populației din teritoriile răpite: nordul Bucovinei, Ținutul Herța, Hotinul și ținutul omonim, Transnistria, Cetatea Albă – cu podgoriile din împrejurimi, Bugeacul, Insula Șerrpilor – cu o parte a deltei Dunării, hanatul „independent” al Republicii Moldova, – în contextul Declarației Parlamentului României din 28 noiembrie 1991 -https://romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com/2015/12/29/falsificatorii-vizuali-cu-basarabia-e-romania-si-o-declaratie-uitata-cu-privire-la-basarabia-si-ucraina/.

A se consulta – https://www.youtube.com/watch?v=NzI7Q9jBG7Q.

[2] Mihai Eminescu. „Geniu pustiu”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: