EternaMoldova

Acasă » Dixi » Nu-mi fa Patria de rusine, tovarase Chisinau

Nu-mi fa Patria de rusine, tovarase Chisinau

Reclame

Imagini pentru Moldova hartaAburii nenumaratelor independente[1] i-a ametit mintile, se vede, mandrei capitale a nu mai putin slavitei respublicute “Statul Republica Moldova[2]. Argumente? Abordam in discutie doar unul.

Imediat dupa 27 august 1991, mai in gluma, mai in serios, Chisinaul se face a-si “uita” metrica, atribuindu-si injust numele tezaur al tuturor moldovenilor. Dintru-intai stangaci, apoi din ce in ce mai consistent, se tot da dumnealui separatistul cu titlul “Maldova / Teara Maldovei“, la caz “Basarabia”. 

Nu sunt eu proorocul, dar in postarile de la adresa – “eternamoldova” am combatut permanent enorma aberatie a iluminatilor ot Chisinau. Ce m-a indemnat? Faptul ca escrocheria ia amploare, raspandindu-se “de la cap” la plebe. Consider ferm ca altceva, decat dauna clauzei de integralitate a Patriei, regretabila indeletnicire nu aduce. Si daca nominatia “Moldova” ii face cinste cetateanului, optiune contrara capata ea in uzul de fals al demnitarilor, unde se prolifereaza cert, in primul rand, pozitiunea de sclav – dar fudul: ce mai, ditamai Moldavia ! -al Pactului Molotov-Ribbentrop (corect spus, al Moscovei).

Republicuta tocmai reprezinta consecinta sangeroasa (copilul din flori) a odioasei intelegeri sovieto-germane din 23 august 1939: nu era Pactul – nu era capitalea Chisinaului, ramaneam in frontierele istorice; ba nu se producea dezmembrarea rusinoasa a Basarabiei.

Si dupa atata tradare si lasitate:

  • acceptand sechestrarea pamantului stramosesc;
  • abandonand teritoriile instrainate violent;
  • renegandu-ti vatra si sorgintea;
  • facand jocul suzeranului, –

Sa mi te declari, tu, statulet?

Sa mi te declari, tu, Basarabia?

Sa mi te declari, tu, Moldova?

Sa mi te declari, tu, Tara Moldovei?

Sa mi te declari, tu, capitala Moldovei?

– “Ori esti bolnavioara / Draguta mioara?”

Aici finiseaza preludiul nostru.

Incepe actul, suplimentat de o intrebare.

Autoritatile autoproclamatei Republica Moldova (capul!) se autointituleaza absurd “a,al Moldovei”. In singur exemplu, foarte elocvent prin sine: Academia de Stiinte locala nu-i a Republicii Moldova[3] , ci… Ati ghicit? Desi, orice om cu mintea treaza intelege ca, realmente, nici vorba poate fi de Kara-Bogdania. Avand la baza logaritmul esuat al „statalitatii sotialisti maldavinesti„, ecuatia se limiteaza la palma de pamant scapata de cotropitir printre degete la 2 august 1940. Straniu, ca ghiaurii de la vest de Prut – de la domnul Presedinte pana la primul intalnit pe ulitele Iesilor, intra neclipind din ochi in hora dezbinarii si angajeaza relatii – fara deosebite prejudecati (?) – cu aceeasi „Maldova„.

Sub care aranjament scarbos, promoveaza mass-media chisinauieana emisiuni gen “Moldova, tara de minuni” / “Moldova are talent”, „Asfalt de Moldova„…  Ca sa ne oprim aici, pentru intrebare.

Ce-mi faci, dom-le, Patria de rusine? Ce are statul moldav cu parodia de pe Valea Bacului? Exact ca in proverbul: capra face, oaia trage. Ori, „minunile / talentul / asfaltul” apartin exclusiv Chisinaului. De ce promulgati EROAREA? In modul cel mai impertinent, mass-media, radioul, televiziunea de pe dealul Schinoasei, a umplut eterul cu „Maldova-1„. Care Moldova, oameni buni? Acea, care a constituit in a.1859 statul modern Romania? Pai, Ea n-a disparut de pe harta: sta acasa, dincolo de Prut, si isi asteapta fiul risipitor.

Chiar de nu doriti voi REINTREGIREA, sa nu cunoasteti oare ca fiind Pactul recunoscut nul ab initio si condamnat de intreaga omenire, consecintele lui juridice se impun a fi lichidate, FARA AMANARE? Daca-i nul – nul sa fie, tovarasi.

Ceea ce inseamna, irefutabil, ca Wallachia Minor REVINE la vechile hotare.

Dumnezeu sa ajute Tara Moldovei.

21 februarie 2015

Note:

[1] http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova; pct.1.4 si 1.9; accesat la 21 februarie 2015.

[2] Constitutia Republicii Moldova. Articolul 1. Sursa – http://lex.justice.md/document_rom.php?id=44B9F30E:7AC17731; accesat la 21 februarie 2015.

[3] http://www.asm.md/; accesat la 21 februarie 2015.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: