EternaMoldova

Acasă » Dixi » Ultima colonie din Europa

Ultima colonie din Europa

Reclame

Harta Moldovei realizata de Dimitrie Cantemir (1737)

Zilei de 16 mai 2015 se dedica – comemorare a 203 ani de la raptul Basarabiei. 

***

Lumea contemporana pretinde autoritar dispariia colonialismului de pe harta civilizatiei. Calendarul indica anul 2015 dupa Hristos. Ba! In plin centrul iluminatului continent al Europei, istorica Tara a Moldovei nu poate scapa de ghiarele coloniale ale Federatiei Ruse. 

Tragica epopee incepe la 16/28 mai 1812, odata cu ocuparea frauduloasa a partii rasaritene a Moldovei de catre Imperiul Tarist. Se repeta la 28 iunie 1940, datorita crimei comise de succesorul samoderjetului, Uniunea Sovietica. Consolidata in august 1944, subjugarea e in plina ascensiune, persistand pana in prezent. Eradicarea salbatica a elementului romanesc in nordul Bucovinei, Tinutul Herta, nordul Basarabiei, Bugeac contravine celei mai mizerabile aluzii la dialectica hegeliana, proiectata eventual pe criteriile dezvoltarii democratice a popoarelor. Varf la toate face, totusi, pseudo-respublicuta bolsevica de pe malul Bicului, care, in nesabuita tentatie de accentuare a fondului alb-negru pe apele Prutului, provoaca un profund dezechilibru in societate.

Devine evident, sub tristele aspecte relevate, ca glorioasa Poarta a Crestinatatii[1] necesita imperios ajutorul umanitatii. A priori fiind necesara renovarea spiritului deformat al lui homo sovieticus; in speta, a cetatenilor slavitului „Statul Republica Moldova”, care trebuie sa inteleaga ca raul Prut curge prin mijlocul Moldovei, ci nu e hotar. Este la mintea cocosului, ca moldovenii din interfluviul Nistru-Prut, sechestrati din trupul mandrei Kara-Bogdanii cu baioneta tarului, ulterior, cu tancurile rosii, au sorgintea tot atat de romaneasca precum semenii din spatiul Prut-Carpati! Mai despuiate decat regele gol din poveste, divergentele nascocite vizavi de divina axioma scot in lumina fariseismul constiintei civice a politicienilor.

Sa aruncam o privire la califatul Chisinaului, transformat miraculos din “libera” incarcerata a gulagului rosu – Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca (RSSM) in „fermecatoarea” Republica Moldova (RM). Analiza de similitudini dintre trecutul umilitor si dezonorantele zigzaguri ale prezentului conduce la gandul ca, in locul unei denumiri ce denota faradelegea „suveranitatii”, mai nimerit ar fi sa se omologheze sub cunoscuta deja formula – RSSM, in corespondenta interpretare – Republica Stalinista Separatista Moldoveneasca. Ilustrativele calificative prind imediat individul. Nu e greu sa deosebesti cele bune de cele rele, caci pornirea exacerbat subiectiva a curentului moldovenist, in conditiile anilor 1991-1994, promulga agravant distantarea ireconciliabila de origini. Splendidul „stat suveran si independent, unitar si indivizibil” a abandonat teritoriile Basarabiei, risipite cavalereste (!?) la 2 august 1940. La 27 august 1991 arunca din nou cu piatra in vatra parinteasca – habar n-are de intregirea pamantului stramosesc. Se da cu impertinenta, conform regulilor stabilite de invadator, drept „Maldova” – nici mai mult nici mai putin. Cata inteligenta, atata independenta.

Ce intruchipeaza, realmente, Chisinaul? O palma de pamant trunchiata de agresor din strabuna Moldova, ruinata, jefuita, injosita peste limita, lasata fara limba de conversatie. Devenita brusc atat de „nationala”, incat isi numara legislaturile in discernamant comunist. Ce mai „statalitate” si-a descoperit ingeniosul, cu vestigii atestate din protoistorie… Degeaba avertiza cu mii de ani in urma Isus Hristos: „Si nu ne duce pe noi in ispita.” Uite, „alesii ot Sovietscaia Moldavia” au cazut in pacatul satanei.

Excesiva limitare a frontierelor Valahiei Minor nu corespunde realitatii, deci jonglarea cu notiunile “taraBasarabia / Moldova” releva o escrocherie curata. Din optica dreptului penal, e ilegal (anti-stiintific!) sa numesti o frantura cu numele intregului. Cine ar risca sa-si asume minciuna? Un nesimtit, un needucat, un rauvoitor. Dar iata ca insasi Academia de Stiinte?! a slavitului „Statul Republica Moldova” se intituleaza fals „a Moldovei[2]. Sa fi denaturat alma mater chiar Adevarul? Constient si in asa masura? Pai care Moldova o reprezentati, domnilor carturari? Nu cumva, acea lasata nedemnilor succesori de voievodul Stefan cel Mare si Sfant? La aceasta Moldova ader si eu! Daca insa vine vorba de „Moldavia” desemnata de patronul de la Kremlin, atunci apara-ma, Doamne, de asemenea “patrioti”.

Saracii slavii. Cat s-au staruit sa ne dezbine / nimiceasca / asimileze / deporteze / anihileze… sa ne stearga de pe harta, in sfarsit. N-au reusit. Acum, insa, Chisinaul secesionist realizeaza cu propriile mani ceea ce n-a izbutit int-rusul: o „Moldavie” de buzunar; mama lui de „andipindent”.

Nu cred ca Omul de buna credinta sa se aventureze in nabadania mirajului pacalitor. Desi pare riscant, dar invocam proba unei subtile motivatii (inchipuita, cu parere de rau). Concentrarea atentiei in jurul nominatiei Moldova nu exclude, ci dimpotriva presupune combinarea efortului autoritatilor cu al populatiei in vederea incurajarii resentimentelor nationale. Filosofia inteleptilor batrani contine multime de modele ce invata ca unitatea intruneste conditiile indestructibile ale viitorului etniei. Doar ca, vorba ceea, carul reunirii sta pe loc.

Sintetizarea accentelor expuse conduce la concluzia ca, aparent libera sub aspect juridic, de facto RM etaleaza, la superlativ! ostatecul exportului kominternist de revolutie, adica “teritoriu ocupat si administrat de o natiune straina si care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc.[3]. Mai mult, sistemul de expansiune coloniala a Moscovei (instrumente de ordin economic / politic / militar…) e omniprezent in Chisinau prin “politica de cucerire, subjugare și exploatare economica, nationala etc. dusa de un stat imperialist intr-o colonie, ext. intr-o tara supusa influentei lui economice.[4]. Rastoarna, apoi, orice precepte aberante ale „moldovenistilor” proaspetele cnezate, rasplodite de suzeran pe mosie mioritica si securizate de umbrela Armatei a 14-ea rusesti. Dovada peremptorie a zadarnicelor sperante ce-au legat moldovenii, inca din vechime, de a intra sub ocrotirea Rusiei. In fapt, era vorba de cautari disperate a diverselor modalitati de salvgardare de sub jugul otoman. Cine ne-ar salva acum de cotropitorul aleator?

Argument. La 27 martie / 5 aprilie 1918 basarabenii si-au decis soarta! Calcand barbar peste vointa maselor, calaul nu intarzie cu invadarea, intreprinsa talhareste sub acoperirea odioasei intelegeri din 23 august 1939. Si daca actualmente Pactul Ribbentrop-Molotov e recunoscut ca nul ab initio-! mai recomandandu-se iminent lichidarea consecintelor lui juridice, de ce nu se aplica exigenta vizavi de reabilitarea integralitatii Basarabiei-Moldovei-Romaniei? De ce? Doar nu e corect sa traiesti intr-o lume dominata de farsa: dintr-o parte, afirmi nulitatea actului, din alta, nu se repara crima comisa sub auspiciul lui!

Romaniei ii revine dreptul inalienabil la restitutio in integrum!

Unificarea patrimoniului trebuie facuta neconditionat ! 

Remedierea pasnica a dramei moldovenilor ar putea include urmatorii pasi:

  • Rusia sa-si retraga fortele armate din zona de  conflict a Transnistriei – tactica veridica in restaurarea pacii. Excluderea presingului rus face posibila renasterea inevitabila a valorilor autohtone adecvate;
  • cum a furat Tartaria de Nord pamantul musatin in a.a.1812 / 1940 / 1944, tot asa sa-l reintoarca: una la una, suta la suta;
  • cum administreaza astazi ilegal Ucraina fragmentele rapite din piciorul de plai, tot asa sa le reintoarca: una la una, suta la suta.

Atentie la Organizatia Natiunilor Unite! Daca nu se repara nedreptatea facuta moldovenilor acum 200 de ani, colonialismul se conserva in plin centrul Europei, alimentand excesiv focarul de la portile Balcanilor.

Atentie la Romania! Nimeni altul nu va face INTREGIREA, decat statul roman. Preocupati cu denigrarea a tot ce este romanesc, “om-ologii” Chisinaului secesionist sunt in criza… nu de timp, de mentalitate.

Prin realizarea sacrului obiectiv al REINTREGIRII PATRIEI, poporul isi va indeplini destinul. Chiar de suntem o comunitate mica, asta nu inseamna lipsa de demnitate. Colonialismul trebuie extirpat. Fara aluzii la Helsinki si alte principii geopolitice sofisticate, la deznationalizarea intensa si colonii adusi cu nemiluita sau la faptul ca pe undeva ploua…

13 aprilie 2015

Note

[1] Moldova e numita astfel in Apelul lui Stefan cel Mare catre principii Europei: “Data in Suceava, in ziua de Sfantul Pavel, luna ianuarie 1475. Stefan voievod, domn al Tarii Moldovei.

[2] http://www.asm.md/ (- si nu numai); accesat la 13 aprilie 2015.

[3] http://dexonline.ro/definitie/colonie; accesat la 13 aprilie 2015.

[4] http://dexonline.ro/definitie/colonialism; accesat la 13 aprilie 2015.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: