EternaMoldova

Acasă » Dixi » Respublicutea Mulidavia: incotro?

Respublicutea Mulidavia: incotro?

Reclame

Se vorbeste mult in ultima vreme de imperativul Unirii Republicii Moldova, explicandu-se „ingenios” cu cine anume – cu Romania! Doar ca s-a transformat republicutea intr-un cuib de venin, in plin centrul Europei. Antiromanismul o depaseste, dand astfel o descindere laborioasa curentului moldovenist. Cat valoreaza, par exemple, numai feerica fabula cu „tara vecina”, acoperind ingamfat indicativul Romania in defavoarea realismului. Pentru venetic, tradator sau pentru firea indiferenta, de ce nu, tara e vecina; pentru indigenul credincios insa Ea personifica aspiratiunea catre Eternitate.

Suplinind metamorfoza „anticei” RSSM, Republica Stalinista Separatista Moldoveneasca se prezinta, dupa 29 iulie 1994, protocolar si arhi-fals – „Statul Republica Moldova”. Prostia ideala de edificare a doua sau mai multe Moldove are ca unic obiectiv atingerea nonsensului fix de a contrapune Moldova Romaniei. In fapt, se scuipa cavalereste in muica Moldova, vatra stramoseasca ce sta cu ochii inlacrimati, supraveghind nelinistita aventura fiului risipitor. Pe cand discipola Kremlinului se distreaza, degajand in desert niste artificii adulatorii ce se evapora la prima suflare: nici tu stat, dar nici acasa nu vrea!

Realmente, generatii de-a randul au sperat REINTREGIREA PATRIEI. Un lucru sacru ce revine contemporanilor si care va arata lumii ca mai sunt vii in memorie ramasite ale demnitatii nationale. Un lucru sacru, ce consta in re-asamblarea teritoriilor rapite: nordul Bucovinei, nordul Basarabiei, Tinutul Herta, sudul Basarabiei – Bugeacul, Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii, Republica Moldova la caminul parintesc ce ne-asteapta de-o vesnicie. Intocmai, cum scrie in scriptura: „Va veni cel ce are dreptul legal” (Ezechiel 21:26,27). Dreptatea ne apartine! O pornire naturala, indreptata la restabilirea integralitatii plaiului musatin, sub umbra Carpatilor. Constient de gravitatea fenomenului, inca maresalul Ion Victor Antonescu destainuia in ultimele sale clipe: „Daca mor – este pentru Bucovina si Basarabia. De ar fi sa reincep, as face la fel…”. Atentie: Dunarea ne apartine! de la Galati pana la Mare! Pentru Ea a fost vatamat Stefan cel Mare si Sfant in glezna. In Dunare, Marea Neagra, Nistru, Carpati, a pus Dumnezeu forta noastra de viata.

Restaurarea unitatii etnice si teritoriale a strabunei Kara-Bogdanii nu afecteaza si nu are capacitatea de a afecta pe nimeni. Unitatea genului biologic constituie o reactie absolut normala, observata la orice comunitate. Ori, cine si-ar asuma indrazneala sa se pronunte impotriva UNIFICARII unui nenorocit popor dezmembrat? De departe, nu e vorba de stirbirea pseudo „statalitatii” Chisinaului; n-a avut-o! n-o are! Fostu-ia daruita generos de Moscova, pe calea exportului de revolutie. Prin urmare, nici e vorba macar de unire, ci de reactualizarea dreptului istoric pentru a combate dreptul fortei. Apoi da! Numai nu la moldovenii rasariteni, carora le place, probabil, ca cineva sa-i umileasca, sa-si bata joc continuu de ei.

Cine e contra unirii moldovenilor cu moldovenii? Cert este ca cine contesta omogenitatea, acela neaga legile fundamentale ale Universului. Asadar, iesiti inainte demonilor si aratati-va fata adevarata.

Suntem ferm convinsi ca doua, trei sau mai multe tari se pot uni, incontestabil, civilatia umana cunoscand multime de exemple in aceasta privinta. Romania insasi constituie rezultatul imbinarii Principatelor Moldovei si al Munteniei. Dar nu se pune in discutie chestia returnarii patrimoniului furat – de regula, legislatia penala reglementeaza aplicarea sanctiunii pentru infractiuni contra patrimoniului functie de restituirea obiectului crimei. In majoritatea ocurentelor, bunul sustras se intoarce proprietarului. Chisinaul ba! Chiar Bucurestiii se spala pe maini, in 1997, acordand Ucrainei drept succesoral asupra teritoriilor romanesti ocupate. De departe pozitia nu aseamana onestitatii Marelui serdar de Orhei si Soroca Mihalcea Hancu, care-a riscat sa confrunte impostorul: „Voda da, Hancu ba!”.

Je ne parle pas de interesele geopolitice ale Rusiei de a sta in coasta Balcanilor, in afara carora mai exista impedimente de ordin local:

  1. „Alesii ot Sovietscaia Moldavia” nu doresc reconstituirea Moldovei, deoarece isi pierd farmecul de natarai.
  2. Alolingvii sunt contra reunificarii Moldovei, deoarece ei domina moldovenii dezbinati.
  3. O parte din indigenii rataciti sufleteste considera ferm ca dincolo de Prut locuiesc tiranozauri, ci nu moldoveni.Atestam rezultatul educatiei comuniste minciunoase.
  4. Cealalta parte a bastinasilor, zisii „unionisti”  – n-am vrut sa spun asta, ca tocmai Ei sunt speranta si mandria neamului! – se straduie ca nu cumva, nu cumva sa deranjeze debilismul ocupantului, sa incalce canstitutia; in fine, nu cumva sa depaseasca limitele evolutionismului comod…

 Problemele de interes national major contureaza situatia la zi:

– 2 august 1940: Chisinaul, cucerit si bolsevizat, abandoneaza Basarabia, care e dezmembrata imediat??? de ocupant;

– 27 august 1991: Chisinaul „andipindent” abandoneaza Moldova;

– Ucraina administreaza, bine merci, teritorii ce apartin de jure, nu si de facto, Moldovei; parte constitutiva a Romaniei.

Ce-i de facut?

La culcare „maldaveni„, somn usor!

Nu cumva! Ni-z-z-z-zea!

                                                                                             14 mai 2015

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: