EternaMoldova

Acasă » Dixi » Oportunitatea REINTREGIRII

Oportunitatea REINTREGIRII

Reclame

Imagini pentru Basarabia emblema

Unire sau Reintregire?

La 28 iunie 1940, Tara Moldovei, parte constitutiva a Romaniei, e scindata de agresorul aleator, Uniunea Sovietica. Rautatea continua sa dainuie peste gradina musatina deformata, deoarece Ucraina administreaza patrimoniul moldav instrainat violent – habar n-ai! de la 2 august 1940 pana in prezent.

Generatia actuala poate infaptui REINTREGIREA Patriei!

Generatia actuala e datoare sa REUNIFICE strabuna Kara-Bogdanie!

Problema cea mare a unirii Republicii Moldova (RM) cu Moldova (iarta-ma, sfinte Doamne, de asemenea calambur tampit) nici ca ar constitui vreo una dintr-o multitudine oarecare de optiuni. S-ar putea uni, de ce nu? 2, 3 sau mai multe subiecte de sine statator. Chisinaul, insa, sub orice aspect n-ai privi, nu intruneste exigentele necesare. Niciodata in istorie n-a desemnat, sarmanul, o entitate aparte; nu poseda, deci, capacitatea de a discuta de la egal la egal chestiuni de Unire. Veleitatea in aceasta privinta apartine poporului dezbinat prin frauda! Iata de ce consideram ferm ca nu Unirea trebuie abordata in disputele protocolare, ci REINTREGIREA integrala a mostenirii sechestrate de dusman.

Starea de jure a lucrurilor atesta irefutabil ca nu pe Unire trebuie pus accentul, nano-„respublicutea” contemporana reprezentand creatia artificiala a tov.Stalin pe taram carpatin rapit cu forta. Care-ar fi calea cea dreapta? Solutia e oferita de cutuma dreptului penal: ce s-a furat, sa fie intors obligator inapoi! Plus, condamnarea agresorului!

Printre altele, retrocedarea iminenta a teritoriului rezulta din cerinta de lichidare a consecintelor juridice ale Pactului Ribbentrop-Molotov, in urma recunoasterii lui drept nul ab initio de catre comunitatea umana. Sa nu uitam ca anume sub umbrela Pactului de trista pomina a fost cucerit interfluviul Nistru-Prut de sovietici; ba inca asa, mai in saga (!?) au insfacat si Tinutul Herta. Pourquoi, tovarasi?

Intrebare (de un miliard, furat de „canducatorii” splendidei RM): De ce nu se aplica prevederea internationala fata de frauda comisa de URSS in privinta Romaniei – Moldovei – Basarabiei? Asta-i unica cale de solutionare legala a diferendului „moldovean / roman” provocat de Moscova iubita, mandra capitala. Din perspectiva anului 1975, Helsinki poate doar sa salute instaurarea echitatii sociale pentru moldoveni: recombinarea fireasca a integralitatii unui corp vatamat de raufacatori.

In calitate de intermezzo. La ce folos, fanfaronade gen conferinta internationala „Pactul Ribbentrop-Molotov si consecintele lui pentru Basarabia”, organizata sub egida – mama draga! a Parlamentului Republicii Moldova, in zilele de 26-28 iunie 1991, la Chisinau?(http://www.europalibera.org/content/article/24248708.html)

Citesti, si nu-ti vine sa crezi: „…conferinţa a întrunit istorici, politologi, cercetători din domeniile conexe şi politicieni din 16 ţări, printre care România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Israel, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Ucraina, Ţările Baltice, Georgia etc. În total au luat cuvântul 64 de persoane, dintre care 15 – din Republica Moldova, evenimentul fiind reflectat de către 80 de jurnalişti de la 6 agenţii de presă, ziare şi reviste, precum şi mai multe televiziuni şi posturi de radio de peste hotare.” Ei si? Care-i efectul?

Da mai putin de zero. Zare de actiune, orientata la restabilirea dreptatii schinjuite, nu urmeaza. Explicati-mi rostul inteleptelor!!! consfatuiri, daca nu se reabiliteaza frontiera rasariteana a Romaniei de pana la data de 28 iunie 1940? Constatam cu stupoare continuarea spectacolului diabolic pe cele doua maluri contrapuse ale Prutului, raul intern al Moldovei.

Aiureala Chisinaului pro-muscalesc ingamfat, exteriorizata in versiuni tipice „parlament / guvern / presedintie / statalisti / patrioti / iubareti… ai unei teri de buzunar” compromite nu numai Umanismul, ci insasi esenta Vesniciei.

Dumnezeu a harazit o Moldova Unica, ce intruchipeaza Romania moderna – partener al unei Europe unite.

De ce tace Romania?

Unde se afla Curtea Internationala de Justitie?

19 mai 2015

P.S. 

N-aveam cunostinta, la 19 mai curent, de marsavenia de gunoi, varsata cu impertinenta pe capul moldo-ivanilor in postarea de la adresa electronica  http://www.actualitati.md/ru/analitika/neudobnaya-dlya-unionistov-pravda-o-vremenah-rumynskoy-okkupacii-moldovy-i-pridnestrovya. Desi contrafacuta mizerie nu merita o minuscula atentie, subscriu adnotarile de mai sus ca o anticipata riposta.

Pe cat de lunga, pe-atat de ofensatoare, epistola ridica osanale vechiului si nemuritorului procedeu de indobitocire, ce rotungeste acusi circa 100 de ani. Dezagregarea Principatului, de la impactul cu Rusia, e colorata in nuante categoric pozitive. E plin de venin paneghiricul la adresa indigenilor si, jongland rationamente false, arata cum Moldova a ocupat Moldova. Nu orisicare „filosof” s-ar dumeri in sofisticatul idiotizm. Adevarul lor inversat („pravda”) predomina ambitiile imperialiste. Se afirma, per contrario, ca l’Union Soviétique a confiscat cu tancurile habitatul istoric moldovenesc (atac secundat de dezmembrarea imediata a pamantului cucerit al Basarabiei), in scopul instalarii fericirii „nasih maldavan”!? De atunci s-a inradacinat pe plaiul „Savietscoi Mulidavii” obiceiul de a ridica nu plugul, ci tancul pe postament.

Dupa „eliberarea” de vatra, tancul a „parfumat” suprafata ocupata cu izul deznationalizarii, colonizarii si al  rusificarii. Tocmai de aceea, pe vremuri, la asa zisele ridicari / deportari, plugarii plesneau de bucurie, fredonand: „Sapte mere intr-o basma / Si-am plecat la Moscova”. Ceea ce parafraza, cu o exactitate astronomica: desproprietarirea deplina si lungul drum al exilului si sclaviei. Stratagema invadatorului consta in a demonstra „stiintific”!? pretinsul slaveanism al bastinasilor.

Nici un cuvant despre Protocolul aditional secret al Pactului de neagresiune dintre Reich-ul german si Uniunea Sovietica cu referinta la delimitarea sferelor de influenta. Asemeni unui scuipat in ochi, o gluma de prost gust notifica anularea consecintelor juridice ale Pactului;  chipurile, de jure, granita de pe Prut e  suspendata: “И это при том, что после принятия молдавским Парламентом «Декларации о независимости» 27 августа 1991 года и аннулирования Пакта МолотоваРиббентропа и Закона СССРОб образовании союзной Молдавской ССР”, молдавскорумынская граница деюре перестала существовать.” 

Ca sa vezi! Pai lumea nu are stire de anularea granitei ce-i separa pe moldoveni de moldoveni! Ori, prea infierbanta „colegii” obiectivele. Mai degraba, vlahii percep greutatea Armatei a 14-ea ruse, amplasata „prieteneste” pe Nistru. Luand, cu similitudine, in vigoare sirul nenumaratelor „andipendente” ale „slavitei capitale”… a Australiei!? mandrul oras Chisinau.

O face pe-a neznaiului int-rusul, cu buna stiinta calcand suplimentar in picioare buchia Tratatului incheiat intre D.Cantemir, domn al Tarii Moldovei, si Petru I, samoderjetul Rusiei: „…13. In caz de candva s-ar face pace intre imparatia noastra si sultanul turcesc, principatul Moldovei sa nu fie lipsit niciodata de apararea si protectia Mariei Noastre tarului… 16. Fagaduim ca noi si urmasii Mariei Noastre tarului vom fi datori sa pazim cu sfintenie aceste articole, sa le intarim in chip neclintit si sa le pazim pe vecie.”

De unde spaima? De revigorarea constiintei nationale, manifestata prin marsurile unioniste din mai, 2015. E nevoie, curat, sa gasim un bolsevic, care sa interpreteze cunoscutul refren al pogorenilor inrobiti: Buharest – acasa, ploho, Moscva – gulag (lagare de concentrare), haraso.

Frontiera de pe Prut evoca viclenia Rusiei in drama Moldovei. Daca zic rusii „Мы — славяне, мы — братья”, ce te vari in… gura lupului, prapaditule de Chisinau? Mars la bastina, „independentule”! Acolo, muma ce te-a nascut, te asteapta!

23 mai 2015.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: