EternaMoldova

Acasă » Dixi » Semnificatia curentului moldovenist

Semnificatia curentului moldovenist

Reclame

Patru milioane de romani exterminati/deportati de catre khazarii bolsevici!Adoptarea, dupa 27 august 1994, de catre Chisinaul secesionist a unei marsave politici de romanofobie, nu mai constituie un secret oarecare.  Miscarea de revigorare nationala din anii 1989-1991 si-a evaporat energia, finalizand cu obiective tocmai inverse idealului bastinasilor.

Presupusa prin conformismul cu colonialistii, orientarea antiromaneasca devine norma obisnuita a conduitei “alesilor ot Sovietscaia Moldavia”. Contraponderea unui invederat “negativism” roman fata de supra-“pozitivismul” slavean denota intru totul meritul protocolar al autoritatilor. Cu un extraordinar tupeu, acestea sterg de colbul oribilului si prezinta la masa moldo-ivanilor arhaicile – deja! scorniri comuniste. Expresiva, peste masura, e coincidenta controversatului algoritm “moldovean – roman”, raportat atat la etnie, cat si la limba. La auzul pledoariei, se creeaza impresia ca ne tin, totalmente, de prosti; ori, ca am fi in epoca mezozoicului.

Cat le priveste, masele preiau lejer isonul, asemenea unei axiome. Din care motive, consideram utila o eventuala atestare a cunoscutelor teze kominteriste renovate. In viziunea noastra, distingem 3 particularitati mai accentuate ale curentului moldovenist, ce se asambleaza reciproc:

 1. Dezicerea de origini, expimata prin promovarea inversunata a pseudo-statalitatii Chisinaului (pe care n-a avut-o si n-o poseda! mirajul rezultand, in unicat, din invadarea Basarabiei).
 2. Denigrarea Romaniei, “uitand” prin culpa lata, ca in spatiul Prut-Carpati locuieste partea ramasa intacta, necucerita de rusi! a neamului valah. Am mai trecut tema o data; amintiti-va de dacii liberi.
 3. Ridicarea de osanale catre Imperiul Rusiei , care intruchipeaza –
 • autorul jafului de acum circa 200 de ani, prin care s-a dezbinat, pe linia Prutului, Principatul Moldova;
 • instigatorul fantasmagoricei “statalitati sotialisti moldovinesti” (RASSM – 12 octombrie 1924), pe teritoriul moldovenesc al Transnistriei. Punctul de start al “moldovenismului” modern;
 • exportatorul revolutiei proletare peste Nistru (agresorul din 1940 / 1944);
 • criminalul ce-a cotropit / dezmembrat Basarabia (28 iunie / 4 noiembrie 1940);
 • creatorul de facto (2 august 1940) al califatului de sub Chisinau (RSSM);
 • autorul (mai nou, a.1991) scindarii “infloritoarei” RSSM in multiple cnezate;
 • patronul preconizatei nano-“federatiuni” de pe Bic;
 • suzeranul Chisinaului separatist.

Constatam, cu stupoare, lipsa totala de originalitate a ideilor angajate sa combata reintregirea stravechei Kara-Bogdanii; ele fiind inventate inca de gulag-ul bolsevic. In care legatura, rugam partizanii falsei „independente” a unei palme de pamant batjocorite sa explice: – promulgand moldovenismul, de ce sustin criteriul sechestrarii violente a  Tarii si poporului moldovenesc?

Asta cu atat mai mult, ca anularea consecintelor juridice ale Pactului Ribbentrop-Molotov solicita reabilitarea neconditionata a frontierelor rasaritene ale Romaniei, de pana la 28 iunie 1940.

In mod firesc, e necesara evidentierea personalului incadrat in coloana ce contrariaza unirea „moldovenilor cu moldovenii„. Lista intruneste, dintre oficialitati: prezidentul, parlamentul si guvernul „rodnoi” al prea-slavitei RM – acestia au interesul sa-si pastreze fotoliile. Iar din randul „binevoitorilor„, observam pe „statalisti / patrioti / iubareti„, care abunda in sentimente de „amor” fata de „nasa Mulidavia” – ei profitand de dezmembrarea indigenilor pentru ai domina.

E un fariseism curat, iarta-ma Doamne! sa sacrifici Eterna Moldova in favoarea fanatismului slavean. Nimeni, dar nimeni! sa nu doreasca anihilarea dramei prin care de veacuri trece mandra odinioara Poarta a Crestinatatii?

Allah büyüktür (Mare e Dumnezeu)!

26 mai 2015

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: