EternaMoldova

Acasă » Dixi » Conferinta… si impresia tampita

Conferinta… si impresia tampita

Reclame

Fotografia postată de BasarabiaVeche.Articolul „BASARABIA, SÂNGERÂND ŞI DUPĂ 75 DE ANI DE LA ANEXIUNEA SOVIETICĂ. (Impresii de la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „75 de ani de la anexarea de către URSS a Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa – 28 iunie 1940”), publicat in ziarul „Literatura si Arta”[1], nr.25 (3642), din 18 iunie 2015, releva drama moldovenilor rasariteni, dispersati violent de sorginte.

A mea impresie e impulsionata nu de postarea in sine, ci de minunatele, interminabilile ciudatenii „Conferinţa Ştiinţifică Internaţională”, axate exclusivamente pe rana deschisa a Moldovei: atatia si atatia „ani de la…”. Placerea e inepuizabila: in fiecare an – cate Una Conferinta. Participa cu discursuri academicieni, ilustri istorici, neobositi oficiali etc.

Efectul, in fine? Mai putin de zero.

De ce? Muzica e falsa.

Se poate, oare? Da, deoarece incrustarea patrimoniului moldovenesc cu borne artificiale ramane intacta.

Contraargument.

Tratatul sovieto-german din 23 august 1939 – care a inlesnit re-cucerirea Basarabiei, suplimentata de cotropirea altor teritorii natale – e recunoscut nul ab initio, cu recomandarea lichidarii IMINENTE a consecintelor lui juridice.

Ce inseamna aceasta pentru Respublicutea stalinista separatista „nasa Maldova”? Nulitatea slavitei „statalitati sotialisti maldavinesti”!

Ce inseamna aceasta pentru pamantul musatin, instrainat arbitrar de Moscova? Revenirea la vatra!

Rezumat. Din punctul de vedere al Dreptului International, Nulitatea Pactului anihileaza automat frontiera artificiala de pe Prut. Rezulta irefutabil ca, de jure, hotar pe Prut NU EXISTA!

Se pune insa urmatoarea intrebare: cate Conferinte sunt necesare pentru reabilitarea granitei de est a Romaniei-Moldovei-Basarabiei?

Apoi, care e rostul lor, in genere, daca ele n-au condus la formularea celui mai incipient Apel in Instanta Internationala de Justitie?

 25 iunie 2015

Note

[1] https://drive.google.com/file/d/0ByA7Kci8VpxBX2cxOVh5Nk5sRGs/view?pli=1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: