EternaMoldova

Acasă » Dixi » Ce spune Tanda si ce vrea sa auda Manda

Ce spune Tanda si ce vrea sa auda Manda

Reclame

Aplombul si ispita Chisinaului de a se protocola sub flamura unui invederat „suveran” si, totodata, in calitate de merituoasa „capitale” a Australiei de pe malul estic al Prutului, depaseste orice limita a bunei cuviinte. Unul din multitudinea impertinentelor exemple razbate din postarea de la adresa electronica – http://www.ziare.com/europa/moldova/rusia-daca-romania-se-uneste-cu-moldova-punem-si-noi-umarul-la-independenta-transnistriei-1372825.

La ce vreau sa atrag atentia, in fine? La vadita contrazicere dintre realitate si imaginatie.

Avem, dintr-o parte, declaratia vicepremierului rus – „…Transnistria va deveni un stat absolut independent, cu sprijinul Rusiei, daca Republica Moldova va alege unirea cu Romania.”

Din cea parte, Chisinaul anunta fals ca iata, inaltul functionar tocmai vorbeste despre unirea Moldovei!? cu Romania. Apoi da.

Trecem cu ochii textul adnotat si nu depistam afirmari decat despre „Republica Moldova”. Nici pomina de „nasa Maldova”, cum si-ar dori-o „antica capitali” in grija de a fi intamplator „eliberata” din nou.

Cine-i cu minciuna? Nimeni altul, decat adeptul „statalitatii” contrafacute. Ori, tovarasul spune una, iar mioriticul aude ce vrea.

Dar ce viseaza „plugariul” revolutionar?

Accesam adresa electronica – http://independent.md/socialistii-lui-dodon-declara-razboi-unionistilor-sa-fie-interzisi-in-moldova/#.VaO6K_l_Oko si constatam imediat o vinegreta similara. Ba putin mai condimentata, caci e antrenat in esenta Statul Moldovenesc. Se cere in cazul dat, „atragerea la răspundere administrativă şi, în caz de necesitate, eliberarea din funcţie, a tuturor funcţionarilor publici, care fac declaraţii în sprijinul lichidării Statului Moldovenesc…”.

Attention! De departe nu e vizata existenta Moldovei lui Stefan cel Mare si Sfant, la monumentul caruia nedemnii urmasi depun cu piosenie flori. E abordat cu mare stupefactie inchipuitul atentat la absurdul statulet de pe malul Bicului, asa zisa respublicute stalinist-separatista Mulidavia.  Cum ar fi, cunoscuta abreviatura RSSM, din prohodirea comunista.

Apropo, sub ritmul fariseicului tam-tam, Moscova defineste interminabila ecuatie: unu „andipindent” – Chisinau! doi „andipindent”– Comrat! trei „andipindent” – Tiraspol! patru „andipindent”– ??? Cum de nu percep “patriotii / iubaretii” de toata mana ca suntem o ordinara miza de schimb, un poligon de exercitii pentru puternicii Europei si ai Asiei? Oare multa minte trebuie pentru a intelege ca e prea din cale-afara paradoxul „unitatii si indivibilitatii rodnoi Moldavii”?

Intrebare: cat valoreaza aroganta suzeranului? Da nimic. E volnic stapanul sa ne numeasca / divida – just? cum doreste, „creatura” de pe Bic ii apartine. Fara decat, in deplorabila situatie amar se fac de ras bastinasii care suporta endemia. Una e cand patronul isi identifica colonia sub cognomul „Moldova” si alta, cand masinaria locala sustine hora satanica. Cu siguranta, omul sanatos la minte nu poate omite faptul ca RM difera substantial de Moldova, deopotriva cum nimeni nu va imbraca o maneca, spunand ca asta-i camasa toata. Sau, care e logica separarii brutale din trupul viu, naturalmente, al Moldovei a unei particele, declarand-o insultator de sine statatoare (chipurile, independenta!). Inca si sub numele istoric al strabunei Kara-Bogdanii! Rezulta dur etalarea dubioasa a doua (… sapte, opt, noua?) Moldove, simultan, pe harta lumii.

Sub care aspect, ar fi extrem de binevenit sa numim lucrurile pe nume! Cine considera opinia exagerata, sa dea replica. Punctul nostru de pornire e ca de facto, si de jure, Moldova INTEGRA, ne cucerita, ce se afla intre Prut si Carpati. Pe cand cei din jurul Chisinaului ingamfat reprezinta un maruntel segment al Basarabiei dezmembrate arbitrar de „eliberator„. Halal “Moldavie”! Halal “Basarabie”!

Acum, chiar nu mai are rost sa insistam cui o fi adresata sesizarea de peste 2000 de ani a filosofului Lucius Annaeus Seneca (Seneca / Seneca cel Tanar, n.cca 4 i.Hr.-d.65), Controversiae: „Errare humanum est, perseverare diabolicum.” (A gresi e omeneste, dar a persevera in greseala este ceva diabolic). Mai mult, deoarece ideologia moldovenista e imbratisata de catre “canducerea boborului”, reiesa ferm ca oficialii si politica lor rauvoitoare se plaseaza in afara legilor naturii. Hai ca spunea cineva, undeva, parca intr-adinselea: „Cand un guvern lucreaza contra poporului, trebuie alungat cu pari si cu pietre.”[1]

Intr-adevar, staruind contra unirii moldovenilor cu moldovenii (zic asa, ca sa pastram contextul), paguboasa stratagema devine criminala din start. E antiumana.

Trista stare a lucrurilor conduce la gandul ca teoria lui Darwin e arhiinvechita, el afirmand selectiunea naturala drept motorul evolutiei. Astfel, orice maimuta, sustine naturalistul, e creata de Dumnezeu in perspectiva dezvoltarii civilizatiunii. Despre ce filosofie (intelect) insa poate fi vorba in cazul renegarii criteriului de omogenitate al moldovenilor?

Citeste mai mult: adev.ro/mx53bj

Concluzia? Nu merita Patria mea asemenea batjocura. Mai ales, de la niste nulitati

Mostra de neghiobism national. „Întrebat dacă este posibilă o unire între cele două state, Leancă a spus, hotărât: „Nu, pentru că ne stabilim sarcini concrete în ceea ce priveşte aderarea Moldovei la UE“. Premierul Moldovei crede că România şi Basarabia vor ajunge din nou împreună numai sub umbrela UE. „Câd vom fi o ţară membră UE, vom face parte dintr-un spaţiu economic comun. Nu vor mai exista frontiere interne“, a conchis Leancă. Sursa – http://adevarul.ro/news/politica/unirea-basarabia-divide-usl-1_529b7609c7b855ff565fdfcd/index.html

Flacaul cu functie de prim-ministru al pseudo-creaturei kominterniste se vede „Maldova and Basarabia”. Pai cum sa nu!

In zadar, se vede, propovaduie Abecedarul nationalismului un bun roman din Serbia: „ROMANII NU LOCUESC INTR-UN LOC, EI LOCUESC INTR-O LIMBA” (Bojko Stankovic/Badea Vasile). Si, varf la toate: pe cat de rezonabil e sa continuam sirul secesionismului autohton, intru satisfactia ocupantului, cu restul provinciilor istorice ale Romaniei? Ca prim model avem regiunea proaspetei „Maldove” din jurul Chisinaului, care numai Moldova, in intregimea ei geografica, nu este.

Testam ecuatia, in contradictoriu. Daca se tinde cu orice pret a infatisa o ruptura ca ceva complet, atunci cu drept similar urmeaza a fi recunoscute cu titlu de „Moldova” restul portiunilor sechestrate de agresor: Tinutul Herta, nordul Bucovinei, nordul Basarabiei, Transnistria, sudul Basarabiei (Bugeacul) cu Cetatea Alba si Insula Serpilor cu o parte a deltei Dunarii.

Culpa lata celor ce arunca critici asupra unitatii romanilor din Dacia nu e atat de aberanta, pe cat belicoasa. Marele basarabean B.P.Hasdeu explica chestia: „Despartiti prin munti si prin elemente straine, romanii au mai fost trunchiati prin diversitatea guvernelor. Ei bine, un exemplu fara pereche in analele lumii sunt cele zece milioane presarate in trei, patru sau cinci provincii, abia cunoscandu-se de nume unii pe altii, totusi vorbind pretutindeni o singura limba nedialectizata.[2] Per contrario, enciclopediile cu iz muscalesc insira povesti cu zmei ca, din cate se pare Kremlinului! savantul compara limba articulata in Nisporeni cu cea din Straseni. Precum vedeti, pe seama dezbinarii unui popor nenorocit, invadatorul simuleaza cu tot dinadinsul ponderoasa formula: „Nulla regula sine exceptione” (Nici o regula fara exceptie).

Rezumat.

Analiza surprinde Moldova, desi vatamata, in expresiunea perspicace a germenului, la vest de Prut. Tot acolo e localizata capitala tuturor moldovenilor, Targul Iesilor. Cel mai primitiv rationament admonesteaza ca nu e nevoie de progenituri caraghioase, ci de reintruparea stringenta. Numai zona ramasa intacta a Principatului este unicul succesor de drept a numelui, acesta fiind conservat dupa Unirea politica in sintagma: Principatele Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti. Indicarea concomitenta a doua cetati de scaun– Iasi si Bucuresti, in perioada anilor 1859-1862, sta dovada peremptorie a statu-quo-ului participantilor la Unire.

Revenind la tema, ies cu doua-trei cuvinte.

Nu poate „Moldova” sa se uneasca cu Romania, unirea constituindu-se in a.1859. Marea Unire din 1918 a consolidat-o, demonstrand potentialul uman si teritorial intangibil al tarii.

Wallahia Minor reprezinta, prin urmare, elementul indisolubil al Romaniei. De unde decurge irefutabil ca astazi cu Moldova (Romania) s-ar putea reuni, din intreaga Basarabie furata si dezmembrata, doar parcela de pamant autoproclamata „Statul Republica Moldova”.

De retinut: categoric nu discutam despre eventuala unire a 2 state??? romanesti, ci despre restituirea patrimoniului furat. Din vecie, returnarea obiectului rapit posesorului legitim constituie una din cutumele penale, asa zisa lege a talionului. Cat priveste pe cel de-al „doilea”, acesta abia de reflecta umbra unei fantome, privat fiind de insemnele constituitionalitatii legale, privat fiind de cel mai pacatos vestigiu ce i-ar contrazice trecuta-i robie.

Procedura identica si la retrocedarea celorlalte suprafete moldovenesti, instrainate violent de catre cotropitor. Chit, ca Pactul Molotov-Ribbentrop e recunoscut ca nul ab initio, cu recomandarea iminenta de lichidare a consecintelor lui juridice. Atingand un oarecare nivel de cultura, si slavita pseudo-Republica Moldova, si Ucraina sora si vecina, sunt obligate, pur si simplu, sa o faca; fara a astepta Apelul in Instanta Internationala de Justitie.

Care si acesta intarzie.

Ce astepti tu, dulce Romanie?

13 iulie 2015

Note

[1] https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1591349057785154&set=pcb.1591349531118440&type=1&theater.

[2] B.P.Hasdeu. Scrieri. Volumul 8. “Istoria critica a romanilor”. Text ingrijit si studiu introductiv de Grigore Brancusi. Intreprinderea Editorial-Poligrafica “Stiinta”. 2008. Chisinau. Pag.429.

Fotografia postată de Napoleon Savescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: