EternaMoldova

Acasă » Dixi » 2 august: comemorare

2 august: comemorare

Reclame

Ridicati-va in picioare, moldo-ivani!
Jos caciula „statalisti, patrioti si iubareti de Maldova”!
Mare atentie la necredinciosi!
2 august este ziua de botez (1940) a slavitului „Statul Republica Moldova” (Respublicutea secesionista -de pe langa- Moldova).
In jur si pe langa, „alesii” zic ca pseudo-formatiunea lor ar rotungi azi tocmai „x” anisori. Mama draga!Fotografia postată de Ion Cristea.

Nu e corect, modestia, se vede, ii copleseste pe tovarasi. Dar si nivelul general al consacrarii actului de la 27 august 1991 e atat de jos, atat de vicios, incat Pirlamentul, par exemple, isi numara legislaturile incepand exact de la 2 avgusta 1940: „Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a a fost constituit in urma alegerilor parlamentare ordinare din 30 noiembrie 2014, desfasurate in mod legal, prin sufragiu direct, secret si universal.”

Ati observat discernamantul ce releva unitatea de nezdruncinat dintre ex-colonie si subiectul cu „dOUA andependente”? O afirma insasi „plugarii revolutionari”,  la pagina – http://www.parlament.md/Parlamentarismul%C3%AEnRepublicaMoldova/Istorie%C8%99ievolu%C8%9Bie/tabid/96/language/ro-RO/Default.aspx; legislatura de la care-si numara sorgintea e a 20-ea.

Rezulta incontestabil o longevitate de circa 70 ani a asa-zisului parlamentarism sovieto-mioritic, dintre care: a.a.1940 / 1944-1991, in calitate de „liber” incarcerat al gulagului din nord, iar din a.1991 – prezent, strasnic „suveran”. Minune de culoare rosie, cu cea „indipindenti” supta din deget.

In fapt, „antichitatea” fantomei cedeaza comparativ cu data fixa de nastere – 12 octombrie 1924, a altei ridicole pocituri kominterniste, ce-si pretinde dreptul de intiiul nascut „stat sotialist moldovinesc” pe plai cotropit din strabuna Kara-Bogdanie. O, Allah. Ce lovitura in splendida „statalitate” chisinaueana, temelia careia e fondata cu tancurile. Siretlicurile din tinerete ale patriarhului biblic Iacov, cu inselarea fratelui mai mare pentru ai lua dreptul de intii nascut si binecuvantarea parintelui, coboara instant sub nivelul minciunii moldo-ivaniste.

Dresata subit de Moscova, metrica indica initial numele de Republica Autonoma Sovietica Socialista Moldoveneasca (RASSM), transformat ulterior prin mutilare in Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca (RSSM) si, mai recent, dupa inopinate desfigurari, in RM; ultimul, cel mai „suveran si independent, unitar si indivizibil” statulet de pe toate „globurile Moldovei”. Liantul contrazice invederata teza ca nu se poate sechestra un segment dintr-un tot si sa-l prezinti ca pe ceva integru, al naibei de sine statator. Tampitul paradox anihileaza definitia enciclopedica a natiunii, care presupune combinatia a trei elemente constitutive: un pamant, o limba, un neam.

Pe unda similara, Academia de Stiinte… „a Maldovei”!? poate dovedi cu precizie astronomica ca protoistoria nu cunoaste o mai crasa potlogarie decat ingenioasa expresie de nivel „protocolar„: „Romania, statul vecin al Maldovei”. Pacat ca respublicutea stalinista separatista Mulidavia (abreviatura RSSM o recunoasteti?) nu-si are propriul academion de stiinte, care ar modifica fraza, dupa cum urmeaza: „Romania, patria moldovenilor”.

Neelucidata inca ramane enigma: cate Moldove are moldoveanul post-sovietic? Consideram, cat ne priveste, ca patrimoniul moldovenesc isi are expresia oportuna pana si in plasamentul geografico-fizic al frontierelor naturale: Dunarea, Marea Neagra, Nistru, Carpatii. Asa a stabilit Dumnezeu. Nimeni nu e in drept, prin urmare, sa incrusteze violent mostenirea musatina cu hotare artificiale.

Starea deplorabila a lucrurilor atesta univoc ca nu se vrea, aici, in Chisinau, Calea Adevarului. Suntem martorii indezirabili ai conftuntarii stupide colonialismul abil -vs- durerea de Patrie. Din alta parte, intram si noi virtual in jocul bolsevicilor, incercand sa recunoastem aberatia Chisinaului ca intruchipare a satanei. Pourquoi pas?

Doza noastra de probabilitate include un singur indiciu: daca prin exceptiune dispare cumva de pe harta politica a lumii Moldova, ramanand un fragment oarecare intangibil, numai atunci, dar absolut numai atunci!!! ii revine acestuia dreptul de forta majora sa o reprezinte si sa-i poarte cognomenul. E unica premisa ceruta a fi respectata in lumina teoriei generale a relativitatii, elaborata de A.Einstein. Cu atat mai mult ca imperativul lichidarii consecintelor juridice ale odiosului Pact Molotov-Ribbentrop cere inlaturarea neconditionata a varcolacului ce vatameaza Soarele valahilor.

In rest, vorba ceea, sa-si stie oricine lungimea nasului si sa nu duca lumea in eroare cu imaginara pluritate de „Moldavii”. Efectiv, o rasturnare a vestigiilor intru satisfacerea handicapului strainului. Epizodul nu poate suscita decat dezaprobare, caci Moldova e mostenirea ce revine poporului, nu aventurierilor politici. Derivatiunea din 27 august 1991 pe cat e de fariseica, pe atat de tradatoare, dar de loc nu corespunde realitatii. Spun filosofii ca acomodarea la evolutionism cel mai des conduce la degradarea persoanei; deci nu e din cele mai bune calitati umane. Iata ca semnificatia notiunii “Moldova” e integrata nationalismului romanesc deja peste 150 de ani, din care noi, moldovenii, suntem doar o ramura obisnuita.

Pe cale de rezumat.

Bunul nostru prieten, Federatia Rusa, are un formidabil slogan: “Русь единна и неделима” (Rusia e unitara si indivizibila). N-o fi aplicabil oare el ca stindard si in reunificarea Moldovei lui Stefan, parte constituanta a Romaniei sacre? Ca sa ispravim inadmisibila ticalosenie a secesionismului “nasei rodnoi Moldavii” (scumpei noastre) si sa curmam ineptia devine evident ca tot ce tine dere moldovenism are datoria sacra de a fortifica Moldova, ci nu s-o dezbine.

Asa s-o termina odata si odata indobitocirea / colonizarea / exploatarea nenorocitilor, intru Hristos pacatosilor „maldaveni cistae”, care devin imediat simpli moldoveni; adicatelea, cetateni romani, fara a mai achita taxele exorbitante scurse de catre dulcea Romanie la redobandirea cetateniei.

 1 august 2015

Reclame

2 comentarii

  1. pastiladecianura spune:

    Jur ca nu va pot intelege cum tolerati lichelele alea comuniste care v-au creat un stat artificial cu institutii de tot rasul… voi astia, de va considerati moldoveni, parca semanati ca o picatura de apa cu noi romanii, care la fel, de 26 de ani tinem slugoii ultimului regim comunist din Europa…. a naibii potriveala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: