EternaMoldova

Acasă » Dixi » Harta moldo-ivanului

Harta moldo-ivanului

Reclame

Fotografia postată de Marian Niță.Stimate cititorule!

Daca comemorezi vicisitudinele prin care a trecut si trece partea de rasarit a sarmanei Moldove, ingaduie o clipa.

Nu uita!

La 02 august 1940, in regiunea sechestrata a plaiului musatin, sovieticii instaureaza fortat, pe calea armata, o formatiune aberanta. Destinata abandonului de Patrie al moldovenilor. Pentru ce ne-au si marcat imediat cu o identitate falsa. Concomitent, nenorocita inventie reflecta, prin excelenta, politica exportului de revolutie pur-comunist.

Consecinta directa a Pactului Molotov-Ribbentrop, furtul repetat al teritoriului moldovenesc nu poate fi legitimitat sub nici o latura; nici chiar sub cea de promulgare impudica a existentei unei caricaturi statale.

Mai mult, promovarea pseudo-statalitatii Republicilor (?) Moldova, in detrimentul Tarii Moldovei, etaleaza consacrarea Pactului recunoscut ca nul ab initio si de Federatia Rusa, unul din semnatari. Adica, cardasia condamnata de intreaga lume, la noi e pusa in capul mesei.

Suntem oare mai ticalosi ca ticalosii?

Din nou, risipirea gliei basarabene s-a facut contrar oricaror cutume, consfintite prin traditie istorica. In modul cel mai injust, la 4 noiembrie 1940 se produce trunchierea arbitrara a Basarabiei si a fictivei R.A.S.S.Moldovenesti (Transnistria) – prin “Decretul cu privire la stabilirea granitei intre R.S.S.Ucraineana si R.S.S.Moldoveneasca”, emis de catre Prezidiul Sovietului Suprem al U.R.S.S.

Cum de am ajuns, strainii sa ne decida soarta?

Se promulga consistent azi ideea, precum ca faramitura de pamant din jurul Chisinaului proiecteaza ditamai Moldova. Poveste denaturata, o ineptie din sfera science-fiction-ului bolsevic.

De ce ne ascundem dupa deget?

Niciodata escrocheria n-a condus la obtinerea, cel putin, a respectului in societate. Cei cu afacerea (i-responsabilii) ne obisnuiesc cu gandul ca renasterea Tarii nu mai e o necesitate si Ea, incetul cu incetul, dispare in desuetudine. Dar nimeni nu sta sa calculeze cuantumul daunei acumulate.

Deviza „Capul plecat, sabia nu-l taie.” nu face cinste nimanui; prin urmare, nici moldoveanului.

Evaluand Pacea de trista pomina de la Bucuresti, 28 mai 1812, ca pe o „pace prin care, fara rusine si in dispretul oricarui drept, ni se ia jumatate din Moldova”, istoricul Constantin C.Giurescu sublinia profetic: „Astfel, cu rapirea Basarabiei, incepe marea drama a istoriei noastre contemporane si problema cea mai grea a politicii noastre externe: relatiile cu Rusia.”[1] Pe parcursul déjà a 200 de ani Rusia isi dezvolta apetitul in directia balcanica, permanent pe seama noastra.

In tot acest rastimp, uzurpatorul a tins sa faca din romani rusi, silind feroce cu patriotismul slavean. Simtul national al indigenilor a rezistat, insa, ca putere reala: in luna martie, anul 1918, Basarabia și-a exprimat vointa categorica de revenire la matca. Dorinta de a se uni cu Tara in grele vremuri de restriste, cand 60 % din teritoriul Romaniei se afla sub ocupatia germana, subliniaza fundamental valoarea actului.  Redusa teritorial la frontul din Moldova, Romania cunoaste umilinta Pacii de la Buftea-Bucuresti din mai 1918, urmata de grave consecinte: armata demobilizata, Dobrogea si Coroana Carpaților pierdute, plus enorme distrugeri sub orice aspect. Mentionam cu deosebire: nu extraterestii, nu aliatii (regalitatea???), poporul a salvat Romania.

2 august 2012

PS.

In eventualitatea „savantelor” discutii ale curentului moldovenist pe marginea „anticei andipindente” a interfluviului Nistru-Prut, reproducem harta Basarabiei istorice:

Wallachia_13-16c.svg

Iar acum, alege harta corecta:

1.Patria

2. Basarabia rapita

Imagini pentru basarabia

3. Pseudo „Statul Republica Moldova”, obiectivul scontat -si realizat!!! al cotropitorului.

Un avertisment intarziat pentru persoanele sentimentale. La contemplarea ultimei harti, recomandam sprijinirea de masa. Ca sa se evite lesinul la citirea denumirii – avem in fata cogeamite „Maldova” ! In fapt, asta-i titlul de merit al prozelitilor din politica de dupa 1989 incoace. Intelegem, cuminti, ca o fi vorba tocmai de Moldova lui Stefan cel Mare? Asadar, nu refacerea Basarabiei – de risipirea careia e vinovat Chisinaul; nu reintegrarea Tarii – sfasierea careia lasa umbra pe virtutea bastinasilor, sunt cap de afis in agenda lor. Teritoriul dintre satele Bacioi, Bubuieci si Durlesti – inglobate administrativ Chisinaului, insumeaza intreaga lor „Maldova”. Marea minciuna contemporana familiarizeaza lumea cu aparenta existenta a unei Moldove de buzunar.

Iar acum ghiceste, onorate cititorule, cat a furat si cat a binevoit sa ne lese „eliberatorul” din ceea ce ne apartine de drept? La diferenta dintre numere, aduna sfortarile impertinente de „federalizare” a imperiului de pe Bic. Nu e exclus ca rezultatul sa exprime data eventual admisa de „fratele mai mare” pentru unificarea Moldovei; in cifre exacte asta inseamna – la pastele calului.

Dormi in continuare, moldo-ivane. Nu-ti pierde speranta in „grandoarea Terii nou scornite„, realmente, un nano-fragment al Moldovei rasaritene dezbinate de talhar, mai simplu spus, o ordinara colonie moscovita.

PPS.

Suprafata Basarabiei e de 44.422 km².

Dintre care doar 33.843 km² au fost „generos” lasate statului fantoma R.S.S.Moldoveneasca.

Restul de 10.579 km² au fost arbitrar incorporate obstei slavilor (Ucraina). Pourquoi ?

Cu ce ocaziune?

Unde e Marea noastra cea mare ?

Unde-s pamanturile noastre natale?

Unde e demnitatea moldovenilor?

Vae victis!

Note:

[1] Constantin C.Giurescu. Istoria românilor. Vol.III. B., Editura ALL. 2010. Pag.238-239.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: