EternaMoldova

Acasă » Dixi » Revendicarea pamanturilor nationale

Revendicarea pamanturilor nationale

Reclame

Fotografia postată de Alexandru Ursu-Bukowina.

Stramosii au luptat pentru Tara Moldovei, care cu sabia, care cu arma de foc, care cu dibacia diplomatica. S-au consacrat vieti, cariere, destine ca sa ajungem la hotare traditionale – Carpatii, Dunarea, Marea Neagra, Nistru, Ceremus. 

Vitejia si nebunia Marelui domnitor Ioan Voda cel Viteaz (n.1521-d.1574) a dat ultima sclipire integritatii si neatarnarii Principatului!!! De aici incolo deruleaza exagerata apocalipsa a moldovenilor. Poarta Crestinatatii devine tributara otomanilor, pierzandu-si capacitatea subiectului decizional. Dovada peremptorie serveste uciderea miseleasca, la 1 octombrie 1777, a domnului Grigore al III-lea Ghica, care luase atitudine in chestia raptului Bucovinei. Fenomenul tradarii, lasitatii, evolutionismului comfortabil, adanceste considerabil decalajul dintre onoare si realitate pe lunga perioada a regimurilor schimbatoare – intotdeuna inspre mai rau – fanarioti, regalitate, comunisti, democrati.

Generatia moderna s-a pomenit cu Patria incrustata de granite artificiale, mai rau ca pe timpul barbarilor. Suntem o etnie / o Tara dezbinate violent. Lasand dezmatul cotropitorului drept mostenire urmasilor, suntem noi mai rai ca ticalosii? Ori e greu de inteles ca ridiculizarea dragostei de stramosi / trecut / Tara, nu intareste prietenia, nici binele nu-l seamana?

Jertfa si suferinta Walahiei Minor, incepand cu epoca medievala pana la cea contemporana?! obliga umanitatea sa-i acorde, daca nu sustinere, macar putina atentie, O Romanie puternica va constitui garantul de liniste si pace in sud-estul Europei. Ce ne-impiedica sa efectuam reintregirea?

Astazi, in a doua jumatate a a.2015, premisele unificarii neconditionate a Basarabiei / Moldovei / Romaniei sunt extrem de favorabile! Nu pretindem la ceva, ce nu ne apartine; avem datoria sacra de a ne lua inapoi ceea ce ni s-a furat! Imperios necesara, prin urmare, e reunirea potentialului uman si teritorial al strabunei Kara-Bogdanii.

Dar NIMENI n-o sa vina sa ne faca DREPTATE! Unicul, POPORUL percepe expresia maxima a suveranitatii sale si isi inscrie Istoria.

Nu ne trebuie regi! Nu ne trebuie dictatori! Comunismul impus cu tancurile n-a prins in solul mioritic. Ce-a facut, ce-a dres insa colonizatorul, din nevoi n-am mai iesit, dispersandu-ne si nimicindu-ne cu succes; iar paine si circ oferea plebei inca Roma antica. Bascalia de nepatruns a „moldo-ivanului” e mai sofisticata ca piramidele egiptene, el alegand sa se-inchine smerit pan-slavismului cuceritor, decat sa fie stapan la sine acasa. Anume aceasta si demonstreaza experimentul diabolic “Maldova, cu stalitea-n Chisinau?!” Incropit pe stratagema escaladei kominterniste dar, cu mare regret, lipsit totalmente de inspiratie, pseudo-“statuletul” contureaza fara sa vrea?! veridicitatea intelepciunii proverbiale: „Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”.

Artificialitatea aberantului „andipindent” razbate din nefireasca granita de pe Prut. acesta fiind fluviul de mijloc al Moldovei. Pactul Molotov-Ribbentrop – sub umbrela caruia am fost sechestrati – e anulat!!! Federatia Rusa, unul din semnatarii lui?!, a aderat umil la condamnarea oficiala, recomandand de rand cu toti!! LICHIDAREA CONSECINTELOR LUI JURIDICE.

Iata argumentul ca orice manifestare / declaratie de intentie, daca nu include revendicarea frontierelor de pana la 28 iunie 1940, e lipsita de esenta! Dreptatea, onestitatea, virtutea, demnitatea, nu se cersesc. Ele se dobandesc / demonstreaza prin fapte.

Ce asteapta dulcea Romanie?

Ori, nu are avocati? Ori, nu stie  unde e amplasata Curtea Internationala de Justitie?

8 septembrie 2015

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: