EternaMoldova

Acasă » Dixi » Dezlegământul „unionismului”

Dezlegământul „unionismului”

Reclame

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Patria mea încrustată de granițe arbitrare, croite de „eliberatorul” expansionist.

Sub care aspect, devine limpede că orice manifestație în vechea gradină dacică e lipsită de esență dacă nu include prim punct ÎNTREGIREA patrimoniului național sechestrat.

De ce?

Deoarece nici o altă revendicare n-are capacitatea de a renaște Patria!

Atât de greu, de înțeles?

Statul Republica Moldova” etalează o clonă nereușită a exportului de revoluție kominternistă. Cu „dOUĂ andipindențe” supte din deget?! RM devine o cultură biologică fără perspectivă. Mare păcat că mulțime de lume, în același rând, România?! face jocul agresorului și vehiculează cu mulajul „Moldova”[1] de pe Muncesti (cartier al Chisinaului); îi dă zor cu „capitalea-inima Maldovei, gorod Kișiniov”. Motiv, ce suplimentează apa la moara celor cu repulsie la fantoma „unionismului”.

Straniu, dar aspirând la integralitatea Patriei! – există oare o cauză mai nobilă în viață? unioniștii umblă cu capul în jos, asemenea unor prozeliți supuși anatemei. Iar ticăloșii ne calcă demnitatea în picioare, promovând înverșunat separatismul nano-segmentului de pământ acaparat. Și asta în situația, când considerabile părți din teritoriul slavitei Porți a Creștinătății sunt ocupate tocmai de creștini ortodoxi. Otomanii din veac XVI n-au fost atât de josnici.

Tăbărâți cu tancurile peste noi, coloniștii și cozile de topor locale determină angro atmosfera în ținuturile mușatine invadate, făcându-și obicei de-a arunca neghină în grâu. Este efectul așa ziselor „ridicări”, metode primitive de deznaționalizare aplicate bestial de Imperiile țarist / sovietic. Din care pricină, nici un referendum ce-ar viza revenirea la vatră (- capcană vădită!) nu va indica Carpații. De altfel, nici cotropiți n-am fost prin referendum; deci votul se exclude.

Nu văd nimic suspect (periculos?!) în tendința de a restaura unitatea unui popor / pământ dezmembrate violent. Numai un răuvoitor va contesta dreptul la unitatea națională (unionismul-!) al descendenților din Maramureș. E o crimă, vezi Doamne! să fie uniți moldovenii cu moldovenii, să întrunești român cu român. Sau suprafețele românești „anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparținut niciodată Ucrainei și sunt de drept ale României.” (Declaraţia din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina din 1 decembrie 1991)? Aferim, ghiaure: nu mor caii când vor câinii. Nu atacăm pe nimeni. Vrem doar pace și întregire națională. Regenerarea Walahiei Minor nu afectează, dar absolut! pe nimenea. Dimpotrivă, crimă e să ieși contra unirii consângenilor și împlinirii plaiului natal, promulgând imaginare „suveranitate, independență” a creaturii stalinist-sataniste pe plai românesc.

Unioniștii de astăzi nu sunt singurii. La 29 iunie 1956, însăși autoritățile comuniste din RSSM fac tentative de recuperare a teritoriilor risipite, adresând lui Stalin o scrisoare, din partea CC al PC (b) al Moldovei, Prezidiului Sovietului suprem și Consiliului de miniștri al RSSM, prin care îl roagă să studieze chestiunea privitoare la reîntoarcerea fostelor județe Hotin, Ismail și Akerman în componența RSSM. Căteva grupuri de intelectuali și veterani de război reiterează o cerere similara după a.1950, dar demersurile rămân în gol.

In fapt, Unionismul e unica șansă de anihilare a nedreptății făcute moldovenilor acum 200 de ani, el proiectând lumină peste potențialul uman și teritorial prejudiciat al Țării. Suntem și datori s-o facem. Judecata popoarelor a condamnat odiosul Pact Molotov-Ribbentrop[2] – care a scindat România, l-a recunoscut nul ab initio! cu recomandarea iminentă de LICHIDARE a consecințelor lui juridice

De aici răzbate, odată în plus, dezlegământul legal al Dreptății noastre: să fie lichidate urmările jafului! Reabilitarea necondiționată a Justiției se realizează prin măsuri  concrete:
1. Apelul României la ONU / Curtea Internațională de Justiție, alte instituții internaționale.

2. Adunarea ținuturilor basarabene, cedate la 2 august 1940 cotropitorului de către „ciobanașii-revoluționari” ai Chișinăului. Nu uita de Insula Șerpilor. E românească!

3. Întregirea României, Patria noastră!!!

4. Constituirea unei Românii puternice, mândria Europei!

Cândva, ilustrul basarabean B.P.Hasdeu se-întreba – parcă pe sine, parcă pe noi: pierit-au dacii?

24 septembrie 2015

Note

[1] Atribuirea nejustificată a cognomenului Moldova unei micro-sectiuni din Basarabia trunchiată și furată, la rândul ei, din teritoriul României, marchează nu numai o crasă nedreptate istorică. Uzul de fals e reglementat de Codul penal și nu e clar dacă juriștii au avertizat în aceasta privință „aleșii”, ai naibei ahotnici să „canducă” nu doar respublicuțea separatistă – de sorginte bolsevică, ci ditamai „Maldova”. Apoi, da. Adnotăm, în spetă, naturalețea aflării celui mai „suveran și independent, unitar și indivizibil” pseudo-stătuleț (invenție a ex-nomenclaturiștilor comuniști, preluată mai recent de beizadelele lor), de rând cu alte ținuturi vânturate, permanent în administrația cotidiană a Daciei / României Mici / României Mari; fără calificativ de entitate deosebită. Din care motive, aventura caraghioasă a Chișinăului e de râs și de plâns: cu cât e mai mică parcela referită de jupânul suzeran, cu atât e mai mare aplombul de a se omologa “țară / BasarabiaMoldova”.

Urmând nedemnul exemplu al Chișinăului secesionist, tuturor segmentelor moldovenești înstrainate le revine dreptul inalienabil la întitulare similară. Adică, fiecare cu Moldova lui: a… Herței, Cernăuțului, Hotinului, Transnistriei, Cetății Albe, Bugeacului, Insulei Șerpilor cu o parte a deltei Dunării. Asamblate, într-un sfârșit, multitudinea „Moldovelor” răpite vor etala gloria Moldovei lui Ștefan, unica și adevărata blagoslovită de Dumnezeu.

Situația se repetă la titulatura „Basarabia”.

[2] Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991. Astfel, Congresul Deputatilor Poporului din U.R.S.S. condamnă „semnarea Protocolului adițional al Tratatului din 1939… și a altor înțelegeri secrete cu Germania” și a recunoscut că acestea „sunt, din punct de vedere juridic, lipsite de temei și valabilitate, din momentul semnării lor”, venind „în contradicție cu suveranitatea și independența unor state terțe”.

Reclame

2 comentarii

 1. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ­——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  ­—————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  http://www.moldemi.com

 2. Ion Turcanu spune:

  BRAVO !!! celor care lupta pentru REINTREGIRE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: