EternaMoldova

Acasă » Dixi » Dezlegamantul „unionismului”

Dezlegamantul „unionismului”

Fotografia postată de Ludmila Sfirloaga.

Patria mea, eventual, nestirbita de „binevoitori”! Dar incrustata de granite arbitrare?!
Sub care aspect, devine limpede ca orice manifestatie in vechea gradina dacica e lipsita de esenta daca nu include prim punct INTREGIREA patrimoniului national sechestrat.

De ce?

Deoarece nici o alta revendicare n-are capacitatea de a renaste Patria!

Atat de greu e de inteles?

Cu „andipindentea” nascocita, supta din deget?! devenim o cultura biologica fara perspectiva. „Statul” de import estimeaza o clona nereusita, Tara-i dezbinata. Mare pacat ca o multime de lume, in acelasi rand, Romania?! face jocul agresorului si al tradatorilor si vehiculeaza cu mincinoasa „Moldova”[1] de pe Muncesti (cartier al Chisinaului); ii da zor cu „capitalea Maldovei, gorod Kisiniov”. Motiv, ce suplimenteaza apa la moara celor cu replica asupra „unionismului”.

Straniu, dar aspirand la integralitatea Patriei! – exista oare o cauza mai nobila in viata? unionistii umbla astazi cu capul in jos, asemenea unor prozeliti supusi anatemei. Iar ticalosii ne calca demnitatea in picioare, promovand inversunat separatismul nano-segmentului de pamant acaparat. Si asta in situatia, cand considerabile parti din teritoriul slavitei Porti medievale a Crestinatatii sunt ocupate repetat tocmai de crestini ortodoxi. Otomanii din veac XVI si tot n-au fost asa de josnici.

Tabarati cu tancurile peste noi, colonistii si cozile de topor determina angro atmosfera in tinuturile musatine invadate, facandu-si obiceiul de-a arunca fara scrupule?! neghina in grau. Este efectul asa ziselor „ridicari”, metode primitive de deznationalizare aplicate bestial de Imperiile tarist si sovietic. Din care pricina, nici un referendum ce-ar viza revenirea la vatra (- capcana vadita!) nu va indica Carpatii. De altfel, nici cotropiti n-am fost prin referendum; deci votul se exclude.

Personal, nu vad nimic suspect (periculos?!) in tendinta de a restaura unitatea unui popor dezmembrat violent. Numai un rauvoitor isi va permite sa contrazica aberant dreptul la unitate nationala (unionismul !) al descendentilor din Maramures. E o crima?! oare sa intrunesti, vezi Doamne! moldoveni cu moldoveni? Sau suprafetele romanesti „anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au apartinut niciodata Ucrainei si sunt de drept ale Romaniei.” (Declaraţia din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului Romaniei privind Referendumul din Ucraina din 1 decembrie 1991)? Aferim, ghiaure: nu mor caii cand vor cainii. Regenerarea Walahiei Minor nu poarta haina lunga si nu afecteaza, dar absolut! pe nimenea. Dimpotriva, o crima e sa iesi contra unirii consangenilor si implinirii plaiului natal, promulgand imaginara „suveranitate” a unei creaturi stalinist-sataniste.  

 La 29 iunie 1956, insasi autoritatile comuniste din RSSM fac tentative de recuperare a teritoriilor instrainate, adresand lui Stalin o scrisoare, din partea CC al PC (b) al Moldovei, Prezidiului Sovietului suprem și Consiliului de ministri al RSSM, prin care il roaga sa studieze chestiunea privitoare la reintoarcerea fostelor judete Hotin, Ismail și Akerman în componența RSSM. Cateva grupuri de intelectuali si veterani de razboi reitereaza o cerere similara dupa a.1950, dar demersurile raman in gol.

In fapt, Unionismul e unica sansa de anihilare a nedreptatii facute moldovenilor acum circa 200 de ani, el proiectand lumina peste potentialul uman si teritorial prejudiciat al Tarii. Suntem si datori s-o facem. Judecata popoarelor a condamnat odiosul Pact Molotov-Ribbentrop[2] – care a scindat Romania, si l-a recunoscut nul ab initio! cu recomandarea iminenta de LICHIDARE a consecintelor lui juridice

De aici razbate, o data in plus, dezlegamantul legal al timiditatii noastre: sa fie lichidate consecintele talhariei!

Reabilitarea neconditionata a Justitiei se realizeaza prin masurile primordiale:
1. De adunat Basarabia, vanduta cotropitorului de catre „ciobanasii-revolutionari” ai Chisinaului, la 2 august 1940.
2. Intregirea strabunei Kara-Bogdanii, Patria noastra!!!
3. Constituirea unei Romanii puternice, mandria Europei!

Candva, ilustrul basarabean B.P.Hasdeu se-intreba parca pe sine, parca pe noi: pierit-au dacii?

24 septembrie 2015

Note

[1] Atribuirea nejustificata a cognomenului Moldova unei micro-sectiuni din Basarabia trunchiata si furata, la randul ei, din teritoriul Romaniei, marcheaza nu numai o crasa nedreptate istorica. Uzul de fals e reglementat de Codul penal si nu e clar daca juristii au avertizat in aceasta privinta „alesii”, ai naibei ahotnici sa „canduca” nu doar respublicutea secesionista – de sorginte bolsevica, ci ditamai „Maldova”. Apoi, da. Adnotam, in speta, naturaletea aflarii celui mai „suveran si independent, unitar si indivizibil” pseudo-statulet (inventie a ex-nomenclaturistilor comunisti, preluata mai recent de beizadelelor lor), de rand cu alte tinuturi instrainate, permanent in administratia cotidiana a Daciei / Romaniei Mici / Romaniei Mari; fara calificativ de entitate deosebita. Din care motive, aventura caraghioasa a Chisinaului e de ras si de plans: cu cat e mai mica parcela referita de stapan, cu atat e mai mare aplombul de a se omologa “teara / BasarabiaMoldavia”.

Urmand nedemnul exemplu, tuturor segmentelor instrainate le revine dreptul inalienabil la intitulare similara. Adica, fiecare cu Moldova lui, a… Cernautului, Hotinului, Hertei, Baltei, Tiraspolului, Cetatii Albe, Bugeacului, Insulei Serpilor cu o parte a deltei Dunarii. Asamblate, intr-un sfarsit, multitudinea „Moldovelor” rapite vor etala gloria Moldovei lui Stefan cel Mare, unica si adevarata blagoslovita de Dumnezeu.

[2] Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991. Astfel, la 24 decembrie 1989, Congresul Deputatilor Poporului din U.R.S.S. a condamnat „semnarea Protocolului aditional al Tratatului din 1939… si a altor intelegeri secrete cu Germania” si a recunoscut ca acestea „sunt, din punct de vedere juridic, lipsite de temei si valabilitate, din momentul semnarii lor”, venind „in contradictie cu suveranitatea si independenta unor state terte”.

Anunțuri

2 comentarii

 1. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ­——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  ­—————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  http://www.moldemi.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: