EternaMoldova

Acasă » Dixi » Talharii la taifas

Talharii la taifas

Reclame

Romania MoldovaProstia omeneasca n-are margini, zice lumea.  Si nu numai despre cei ce dau in gropi, pe gratis, este vorba. Subliniez, in special, efortul pretinsilor „alesi”, unii cu imunitate parlamentara, ce din rasputeri promulga minciuna  cu parfum de „Moscova”.

                             <––Romania Moldova
Foto: http://www.crossed-flag-pins.com

Ex-nomenclaturistii comunisti si beizadelele lor sustin autoritar inutilitatea lucrarii „Dialog despre cele doua sisteme principale ale lumii”, publicata de Galileo Galilei in a.1632 in scopul apararii teoriei heliocentrismului. Chestia e ca prin votul parlamentarilor din Chisinau, de la a.1991 incoace s-a decis rotirea Soarele in jurul Pietei Marii Adunari Nationale din centrul urbei. O gluma de prost gust?

 Nu. Pe langa sugubeata inscriptie de sub flagul afisat, proba de ocazie.

De departe nu cenzuram postarea de la „Economica.net”[1], dar prin incercarea ei de a prezenta notiunile „Romania / Moldova” pe picior de paritate, falsul sare in ochi. Ori, la un loc cu Muntenia (Tara Romaneasca), Romania include Moldova ca parte constituanta, incepand cu 5/24 ianuarie 1859. Prin urmare, imbinarea de cuvinte  „Romania and / vs  Moldova” e tot atat de aberanta, pe cat de jenanta in analfabetismul sau e sintagma „Romania and / vs  Muntenia” sau „Romania and / vs  Transilvania”.

Nu si pentru ticalosi. Jos caciula, par exemple, in fata preafrumoasei constructii lingvistice: „Potrivit directorului CRSS, Eugen Popescu, ‘identitatea lingvistică dintre cele două maluri ale Prutului constituie proba de necontestat a apartenenţei Republicii Moldova la spaţiul culturii şi civilizaţiei româneşti’.”

Un venetic, ce habar n-are ca Prutul e fluviul de mijloc al Moldovei, ar spune ca vremurile lui Marco Polo n-au trecut. Asemenea, si un rauvoitor. Nu accepta insa aberatia bastinasii, care inca de la cresa cunosc apele ce strabat plaiul natal in spatiul dintre Nistru – Carpati. Din citat erupe marele absurd: va confirma cineva eterogenul bucatilor unui plai sechestrat?

Doar cateva-i intrebari pentru dumnealor, bolsevicii – moldo-ivanii ot „Sovietscaia Moldavia„.

1. Daca moldovenii dintre Prut-Carpati se considera romani, inseamna, atunci, ca ei sunt de origine mercuriana, iar uluitoarea voastra comprehensivitate ii depaseste?

2.  Pa cat de adevarat e faptul ca martienii din Targul Iesilor ciripesc in limba tiranozaurilor?

3. Voi, de aveti aceleasi origini cu papuasii (oameni cu parul cret – a spus-o inca Eminescu!), ati devansat maimuta lui Darwin?

4. Instinctul de INTREGIRE a natiei si pamantului – dezbinate violent de cotropitor, nu e cel mai sacru lucru pentru care trebuie de luptat?

5. De ce blamati unionismul, care integreaza patrimoniul uman si teritorial al moldovenilor?

6. De ce instigati „Mulidavia” de sub coastele comunei Bacioi (inclusa administrativ mun.Chisinau), contra Moldovei lui Stefan cel Mare?

7. Notificandu-te impertinent sub numele tezaur al tuturor moldovenilor,  cine ti-a permis, tovarase Chisinau, sa furi Patria moldovenilor?

8. Cine te-a autorizat, tovarase, sa-ti asumi abuziv titlul Cetatii de Scaun a Tarii?

9. Cum se explica enigma accidentarii a doi „moldoveni” in Iasi, capitala Moldovei? – transmitea candva mass-media pseudo-statuletului chisinauiean.

10. De ce trisezi cu novatia “Balti, capitalea de nord a Moldovei”, cand suzeranul ti-a fixat granita pana-in marginea estica a Durlestilor[2]?

11. Incropit pe fondalul Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, cu ce drept arborezi drapelul secesionismului, ne-recunoscand – tupeu in exces?! scenariul similar al protoistoricelor formatiuni din Tiraspol, Comrat?

12. Pe cat de greu, apoi, e de observat ca conturul „Maldovei” de pe frontispiciul aCADEMIEI de sTIINTE din Chisinau nu corespondeaza cu Moldova istorica, care poseda frontiere conturate de divinitate: Nistru, Ceremus, Carpati, Milcov, Dunare, Mare?

13. In fine, ce-ai intreprins pentru RENASTEREA sfintei Porti a Crestinatatii?

Allahu akbar, ghiaure.

PS. Centrul de greutate al separatismului nu poate fi deplasat printr-un act demn de scena teatrala. Legile Universului divin nu depind de capricii egoiste. Aceste legi stabilesc indubitabil ca habitatul Nistru-Prut (nu uita de Insula Serpilor) apartine de drept Moldovei, care impreuna cu Muntenia (Tara Romaneasca) a constituit statul roman modern.

Am pornit de la premisa ca fluviul de mijloc al Moldovei, Prutul, nu desparte doua „state romanesti”?! O asemenea interpretare denota  denigrarea vadita a Patriei. Adevarul se cere angrenat de catre ustensilele mass-media sau integrat circulatiei stiintifice, aducand un serviciu cat de mizerabil societatii debusolate.

27 noiembrie 2015

Note

[1] http://www.economica.net/moldovenii-afirma-in-proportie-de-63prc-ca-vorbesc-limba-romana-54prc-vad-posibila-reunirea-cu-romania-studiu_76544.html#ixzz3shl1U9vE.

[2] Durlesti, orasel subordonat administrativ mun.Chisinau.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: