EternaMoldova

Acasă » Hospites » Getae valachorum est…

Getae valachorum est…

Reclame

Getae valachorum est..

Improprie este denumirea de daci. Romani, ne-au numit daci (davoi, d* aci) = localnici; locuitori ai unui ținut, în acest caz ținutul danubiano pontic.
Dar dacii aveau alte nume precum, costoboci, apuli, iliri, roxolani, buridavensi etc.
Dacii cu neamurile sale, au făcut parte din marea familie getică.
Getia, amintită de istoricii vremurilor de mult trecute (Dio Cassius, Iordanes, Herodot, Tales din Milet etc.) Urmăriți dacă aveți timp, câteva din scrierile acestora și veti afla adevărul.
De ce se merge atât de mult pe ideea că, strămoșii noștri s-au numit daci? Pentru că teritoriul stăpânit de aceștia, tinea de la gurile Dunării, Marea Neagră, Carpații Meridionali până în nord, trecând chiar peste Câmpia Panonică-astăzi H-ungaria, putin mai mult decât teritoriul României de azi, fără să se facă aluzie la geți= traci, cum ne numeau vechii eleni (trake- lociutor din nord), retezându-ne din condei, mi și mii de ani de istorie străbună, cu ținuturile sale începănd din estul Europei. incluzând și o parte din Rusia la nord -vest și Ucraina(stat satelit rus) și trecând în sud-vestul și centrul Asiei, până in Africa centrală și de nord-vest.
Nu Dacia a fost numele vechi al țării noastre ci Geția- Dio Geția.
Dio, Dios= Dumnezeu; Getae, Geea-mama pământ=Pământul lui Dumnezeu.
Ca să ne reducă la minim apartenența la cel mai numeros popor după inzi (indieni- popor format de masageți) pseudoistoricii de serviciu vor să ne facă să credem, că dacii au fost un popor fără apartenența la marele neam al geților, cu o istorie de maxim 2000 de ani, dar noi știm datorită izvoarelor istorice și arheologice (tăblițele de la Sinaia și Tărtăria, civilizația Hamagia, civilizația Cucuteni etc) care arată fără putință de tăgadă, că istoria noastră depășește pe puțin 18 000 de ani, situându-ne ca civilizație de sine stătătoare, ce a luat ființă pe pământul României de astăzi, undeva în paleoliticul superior, cca. 60 000-5000 de ani și care era împărțită la rândul ei în două neamuri; ramayanii și atlanți, după numele fiilor lui Pelasgos Hiperboreeul- Fiul Luminii: Ramayan și Atlantos.
Nu-i așa că istoria străbună este magnifică?
Frați români, cercetați cu atenție, istoria străbună, căci fără ea nu putem avea un prezent și nici atăt un viitor cu o continuitate eternă.
Acești pseudoistrorici, actualmente postacii și scriitorii de serviciu, ai laboratoarelor ocultei globaliste, vă împuie capul cu fel și fel de nerozii, iar cei neavizați, o iau de bună, cum dealtfel se întâmplă de ceva timp cu Dacismul- teorie absurdă și imperfectă din punct de vedere istoric.
AVIZ PE ACEASTĂ CALE CELOR MAI TINERI ROMÂNI:
– Să puneți mâna pe cartea de istorie ( nu cea pe care colonii, v-o predă în școli ci, cea adevărată) și să o învățați, ca să știți și din somn dacă vă trezește cineva și vă întreabă, despre geneza poporului vostru cu rădăcini adânc înfipte în pământul ancestral, lăsat vouă ca dreaptă moștenire.
OUEST ERAT DEMONSTRANDUM.

Preluat de pe FB : Sandru Aron

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: