EternaMoldova

Acasă » Dixi » Au si moldovenii o Patrie

Au si moldovenii o Patrie

Reclame
Titanicul efort al inaintasilor, de consolidare a Valahiei Minor, s-a incununat prin opera moldoveanului Alexandru Ioan Cuza Voda, reprezentand Romania.
Zice lumea de buna credinta ca o parte din patrimoniul moldovenesc e vitregit de soarta, aflandu-se in afara frontierelor Tarii. Si, desi Patria se face a „uita„, iar cei din interfluviul Nistru-Prut o dau pe-a neznaiului, nedreptatea nu poate dura la infinit.

Nu ma mira aberatiile curentului moldovenist, nici barbaria barbarilor de tirani, dezlantuite pe pamantul cotropit al musatinilor. Ma mira atitudinea acelor autohtoni, care insista in mentinerea dezbinarii unui nenorocit popor. Mai avand in vedere ca din punctul de vedere al Dreptului International, desi condamnat / anulat, cu recomandarea lichidarii consecintelor juridice, Pactul de trista pomina Molotov-Ribbentrop atarna deasupra integralitatii Romaniei mai ceva ca sabia lui Damocles.

De departe nu fac aluzii la unire / unionism, fereasca Sfantul. Ba chiar in proiectia slavitului „Statul Republica Moldova” sloganul contureaza o aberatie politica majora. Sub acest generic pot sa se intruneasca, par exemple, doua subiecte relativ echitabile in plan international, ci nu un tot cu o parte. In mod contrar, se ignora grosolan legea atractiei universale, descrise de Sir Isaac Newton, in a.1687, in lucrarea Philosofiae Naturalis Principia Mathematica. Caci pana la urma ce ar insemna nationalismul, daca nu cinste, onoare, mandrie, respect, pentru tara si popor?

Din nou, afirmand ca „Nu exista filozofie fara ideea de intreg.”, Denis Diderot, filozof, scriitor si pedagog francez (1713-1784), s-a dovedit mult mai comprehensiv decat asa numitii „alesi ai boborului” . Pare curios, de altfel, ca ultimii tocmai construiesc filozofia pseudo-„intregului” pe un nano-segment furat din Patria sacra.

Aferim, ghiaure! A cui e tinutul acesta de s-au pus cu raul pe adevar?

Istoria cunoaste Moldova ca parte constituanta a Romaniei moderne. Zadarnica stradanie de a construiti o „Maldova” in afara Moldovei(?!) depaseste angro nelegiuirile feroce ale miticului Sisif. In Infern, acesta a fost pedepsit sa ridice un bloc de piatra pana in varful colinei; o data ajuns acolo, blocul se pravalea  si cazna trebuia preluata.
Procesul de revenire in hotarele traditionale – Nistru / Carpati / Dunare / Marea Neagra,  nu notifica o ambitie oarecare, ci elementarul respect fata de Legile cosmogonice. Eu vorbesc de imperativul REABILITARII neconditionate a plaiului strabun, sechestrat violent pentru a incomoda intregirea lui ulterioara. Nu e o teorie deosebita, dar combate elucubratiile celor „dOUA andependente” ale Chisinaului; ultima se transforma intr-un non-sens daca nu se materializeaza INTOARCEREA la vatra.
Constituie dovada peremptorie faptul ca nicicand Prutul n-a fost hotar sau macar meja interna. In vremuri de rastriste (exemplu – domnia concomitenta a fiilor lui Alexandru cel Bun, Stefan si Ilias – 8 martie 1436 – 1 august 1442), Moldova era conventional impartita pe linie nord-sudica, in Tara de Sus si Tara de Jos. Data fiind aceasta informatie incontestabila, suntem constransi sa recunoastem imbecilitatea celor care umbla cu „statalitatea” de buzunar prin Piata Marii Adunari Nationale.
Nimeni nu va contesta ca notiunea tezaur „Moldova” apartine eternitatii, adica daco-romano-moldovenilor. Unii din maturii nesabuiti contemporani s-au apucat insa de ampla ei defaimare, atribuind-o nejustificat urbei de pe sesul Bicului. Alimentata de interese personale si de grup, dar, si mai ales, bazata pe vederile retrograde si dictatura personala, josnica ocupatiune cade sub incidenta Legii Penale, calificandu-se drept uz de fals. In plus, minciuna demasca lasitatea unor ordinari tradatori de tara si neam, deoarece cel mai slab instruit elev nu s-ar incumeta sa faca abstractie de la aspectul anti-stiintific al impertinentului procedeu.
Cum va comenta elevul, spre exemplu, frumoasa legenda, transmisa de inteleptii cronicari, care spune ca Maramuresul este leaganul descalecatorilor nostri, al moldovenilor? Va accentua inocent ca maramuresenii sunt strabunii lui Stefan cel Mare si Sfant, domnul Moldovei. Cert este ca in fata lui Dumnezeu, maramuresenii se denumesc romani. Scaparile involuntare a unor „iluminati” – suntem un popor, avem un trecut comun?! se zdrobesc de granita artificiala de pe Prut, fluviul de mijloc al Moldovei. Astfel, la tampita ecuatie a secesionismului, instaurata de  „mandra capitale a mai noii Moldavii„, poate rezista / exista doar unul sclintit la minte. Ma uit in oglinda si-l vad pe primul.
Din neantul timpului, un altul, inzestrat de divinitate, avea sa prevesteasca:
„Prea v-ati aratat arama sfasiind aceasta tara,
Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti – niste misei!”
Daca generatia actuala nu realizeaza INTREGIREA Basarabiei / Moldovei / Romaniei, suntem o generatie ratata.
(07.03.2016)
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: