EternaMoldova

Acasă » Dixi » Patria, a priori !

Patria, a priori !

Reclame

1. Care e diferența dintre o cămașă și mâneca ruptă din ea?
„Iluminații” Chișinăului / Bucureștiului afirmă de-a valma că sunt două cămăși.
Se fac a „uita”, sireacii, că rapită cu baioneta țarului, recucerită cu tancurile roșii, la 2 august 1940 mâneca a fost, la rândul ei, sfârtecată și risipită de cotropitor. Astfel, dintr-o Basarabie inventată și presupusă a fi de la Hotin până la Mare, am ajuns la inegalabilul „Statul Republica (de lângă) Moldova” (art.1 Constituția Republicii Moldova. Paranteza ne aparține.)

Vae victis! Vai de biet român săracul! Îndărăt tot dă ca racul…

2. Nemaiîntâlnit la nicio casă de nebuni, macabrul balamuc a fost ancorat pe seama „anticului” stătuleț, prefăcut în zonă contemporană de interes. Ba cei cu rămășița de mânecă în jurul Pieței Marii Adunări Naționale (Chișinău) spun că le stă tare bine în ea – suverani, independenți, încă și foarte (da foarte!!!) indivizibili. Or, indivizibilitatea se referă în primul rând la Patria-mumă, de unde fost-am sechestrați în a.a.1812 / 1940 / 1944. Nu-i bai, că independențe au dOUĂ-!? – una din 24 ianuarie 1918, alta din 27 august 1991 (sursa – http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova (pct.1.4 si 1.9). Corelat cu istorisirea străbunei Bogdanii, cât costă ipocritul postulat?

Nețărmuita indignare a Chișinăului față de „andipindențea” Transnistriei e axată pe „infinita suveranitate” a ambelor subiecte, exactement în proporția determinată de int-rus. Și nici habar nu are slăvita „capitale” că tocmai el serveste drept model pentru dezmățul proaspetelor cnezate pe tărâm mioritic. Suplinirea știrilor despre Tiraspol cu epitete „așa-zisa / autoproclamata” etc. în egală măsură se proiecteaza la chipul din oglindă al pseudo-formațiunii. Nu încape îndoială, plodirea califatelor cu peiorativul „…moldavscaia respublicuțea” e  înscrisă pe steagul separatistului.

Gluma de prost gust a neo-stataliștilor cu etalarea Chișinăului drept „inima Moldovei” o lăsăm fără comentariu.  Afirm cu toată responsabilitatea, în context, că pentru mine nu Chișinăul fariseic e „inima Moldovei”, barem nici slavitul Târg al Ieșilor, ci pitorescul sat Vânători din Nisporeni, sub Ungheni – în epoca de piatră, județul Iași.

3. Ar putea o minte sănătoasă să dea explicație nebuniei Chișinăului de a se prezenta în 360 grade sub imaginea eronată a  unei Moldove integre? Nu!

S-au pornit „slugile boborului” să adune glia Basarabiei – Moldovei – României? Nu!

Per contrario, Academia de Științe locală investigheaza „științific”: unica „Maldova” pe planeta Mercur este cea de pe coasta comunei Bubuieci, sub Chișinău – http://www.asm.md/. I-o fi rușine de țerișoara ce-o finanțează?

Spune-o vorba înțeleaptă, ex nihilo nihil. Întrebare ad-literam – Dar cine să ne refacă Patria umilită, dom-lor învățați? Câtă logică îmbracă expesia: „cu orice sacrificiu, trebuie să ne readucem țara în granițele ei„? Zic și eu – Acta non Verba!

Poate fi calificată ca o crimă străduința pentru integritatea Patriei? Firește că Nu-!!!

Căci e o mare dezonoare să te numești moldovean și să nu sprijini sau să blasfemezi pe cel care luptă pentru UNIFICAREA ținuturilor înstrăinate violent de agresor! Ce altceva decât Mândrie / Noblețe / Datorie!!! etalează orice aport la sacrul ideal al REÎNVIERII slăvitei Porți a Creștinătății?

Nimeni nu va nega că puterea reală în Chișinău, acel power control din umbră, aparține Moscovei. La comanda stăpânului, dar cu siguranță în cel mai democratic mod, adică prin vot parlamentar, Chișinăul probează lejer că bătălia de la Podul Înalt, de sub Vaslui, din 10 ianuarie 1475, a avut loc realmente pe Valea Nârnovei, lângă sat Găureni, Nisporeni, mai noua „Maldova”. Și punctum. Mai mult, Vodă era acolo nu Ștefan, ci un „camunist” fără nume.

Conjugat cu șovinismul samoderjețului, rasismul sovietic a divizat Țara pe bucăți străinilor. Alta e că dacă Chișinăul se autoproclamă „țeară / Basarabia / Moldova” – cu iz de protoistorie?! dispare de pe hartă micul voievodat al Moldovei.

În fine, ce mizerie o mai fi fost Moldova lui Ștefan?

4. Pe cât de gresită să fie relatarea din „Hronicon a toată Țara Românească (carea apoi s-au înpărțit în Moldova, Munteneasca și Ardealul) din descălecatul ei de la Traian Împăratul Râmului?” – „Aceștea dară mai sus pomeniți și în toată lumea cu nume nemuritoriu vestiți Romani, nepoții adecă și strănepoții Ellinilor Troadeani, sânt moșii strămoșii noștri a Moldoveanilor, Munteanilor, Ardeleanilor, și a tuturor oriunde să află a Romanilor, precum și singur numele cel de moșie ne arată (Români chemându-ne) și limba cea părințască (carea din Românească sau Lătinească este) nebiruit martur ni este […]” (vezi –https://tiparituriromanesti.wordpress.com/2011/11/03/dimitrie-cantemir-hronicul-romano-moldo-vlahilor-tomul-i-iasi-1835/).

5. Tratatul incheiat intre hraparetele Imperii Sublima Poarta si Rusia samoderjetului, la 16 mai 1812, arăta: „hotarul dintre cele două state să fie râul Prut, de la intrarea acestuia în Ţara Moldovei şi până la locul unde se întâlneşte cu fluviul Dunărea, iar de acolo să urmeze partea stângă a fluviului Dunărea, până la Gura Chiliei şi până la mare…”.

Attencion! Invadatorii atestă că râul Prut intră în Moldova, ci nu o conturează.
O, ghiaure. Prutul nu desparte două „state”-??? , ci un popor! o Țară! Cu forța armelor, a fost macelarită în bucăți o nație, o familie…

6. Altă dată, ocupantului avea să-i scape justețea – „Moldova şi Valahia sunt ţări locuite de un popor care are o singură origine, o singură limbă, o singură credinţă. In pofida separaţiei lor pe plan civil, ele au avut necontenit o singură soartă comună: au suferit împreună de-a lungul secolelor, purtând aceeaşi cruce grea, iar acum sorb o nouă viaţă din acelaşi izvor dătător de viaţă.
Ele au acelaşi trecut, acelaşi prezent şi, bineînţeles – acelaşi viitor!” (Revista Ministerului Instrucţiunii Publice din Rusia, fascicul 29, secţiunea IV, Petersburg, 1840, pagina 7. Sursa-https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/popoare-romanice/).

7. Pactul de tristă amintire Molotov-Ribbentrop e declarat nul ab initio, cu recomandarea lichidării consecințelor lui juridice.
Bate vântul-în patru părți, însă, dacă decizia nu e aplicată în teren.
Cine cunoaște, în care Palat al Păcii, din care oraș Haga și în care țară Olanda se află autoritatea judiciară supremă a Organizației Națiunilor Unite, pre numele său – Curtea Internațională de Justiție?

8. Nesocotind orice norme ale Dreptului Internațional, Chișinăul secesionist demonstrează că falsa „andipindențe” (cică are dOUĂ?) îi permite să nu se intoarcă la origini. Este cea mai concludentă dovadă a biruinței Răului asupra Binelui, când impertinența se promulgă la rang de protocol, în dauna Adevărului. Din care motive, nu există o sarcină mai onorabilă decat ĂNTREGIREA Patriei!

Amintim că modificările de frontieră au fost impuse prin dreptul forței, nicidecum consimțite de popor.

Să ne readucem Țara în granițele ei firești. Indiferent de ceea ce spune unul-altul: în unic temei al dreptului istoric, Basarabia să fie returnată NECONDIȚIONAT!!! României, de unde a fost dezbinată de tâlharii imperiali la 28 iunie 1940. Basarabia, în hotarele marcate de blestematul an 1812, este inexistentă în scriptele de identitate ale Moldovei! Ia aminte încă: actul de justiție este incomplet fără recuperarea Insulei Șerpilor, care ne aparține de jure.

Important: interfluviul Nistru-Prut a fost botezat de „eliberator” inadecvat Basarabia anume pentru al deosebi de Principatul Moldova ramas independent! Cu ochii pe directia balcanica, tiranul avea sa incheie ulterior tratate cu Moldova!!!

Resemnare pentru necredinciosi, mai ales, pentru tovarasii moldo-ivani – Valahia Minor n-a disparut in neant! Fiind doar o părticică din Patria jefuită, Republica Moldova nu are cum moșteni stindardul ei. Parte constituantă a Romanie moderne, Moldova a cunoscut și momente de glorie. Toate Cetățile de Scaun – Baia, Siret, Suceava, Iași, se află sub pavăză Moldovei lui Ștefan cel Mare. Acolo e sufletul Moldovei, nu în colbul Chișinăului bolșevic.

De ce o bateti in cuie (cruce?) kominterniste pe sesul Bicului?

Rezervați în una sau altă masură de REÎNTREGIREA plaiului, bineînțeles, se vor găsi și printre pământeni. Fie-le iertat păcatul… Oricum, motivația subiectivă contrazice Natura, iar  Universul ignoră moftul personal.

UNIONISMUL, Idealul de REINTREGIRE a patrimoniului uman si teritorial moldovenesc!!! nu e o crima, ci o ONOARE!!! Care trebuie meritata!

9. Tampenia afisata de Chisinaul oficial la uzurparea numelui-tezaur al tuturor moldovenilor – Moldova, cade sub exigentele Codului Penal: art.312 – Declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă; art.314 – Determinarea la depunerea de declaraţii mincinoase, la formularea de concluzii false sau la efectuarea de traduceri incorecte; art.332 – Falsul în acte publice; art.352/1 – Falsul în declaraţii.

In mod solidar, colonii, alogenii, dimpreuna cu niste bastinasi rataciti sufleteste dar de meserie ajunsi la carma tarii, ne decid coarta. Una e limpede: sentimentul national al moldovenilor e calcat in picioare.

10. Daca nu-si protejeaza componentul sau elementar – individul, Neamul se autodistruge, caci El, Neamul, constituie comunitatea tuturor indivizilor, uniti prin limba, teritoriu, port, obicei.
Misiunea istorica a Neamului, prin urmare, se rezuma la:
1. protejarea individului, care
2. reprezinta natiunea, care
3. exercita suveranitatea, care
4. fortifica Neamul.

(01 noiembrie 2016 / redactat)

PS. Karnaxi, ca era sa ma chiorasca!

Dimineata, 27 ianuarie 2017. Plin de pasiune patriotica, radioul „Maldova-1” anunta determinarea autoritatilor romane si a celor din Republica Moldova sa repare barajul de la Costesti-Stanca. Prim-ministrul Chisinaului isi asuma responsabilitatea pentru lucrarile de pe malul „maldavinesc” al Prutului. Pesemne, cu bani de la indepartata Evropa.
Domnule prim-ministru!
„Ilustrii” politicieni ai Chisinaului ingamfat fac spuma la gura despre cele doua maluri moldovenesti ale Nistrului.
Cu milioane si milioane de scuze, o intrebare tampita: care o fi nationalitatea celuilalt mal al Prutului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: