EternaMoldova

Acasă » Dixi » Patria, a priori !

Patria, a priori !

1. Care e diferenta dintre o camasa si maneca rupta din ea?
„Iluminatii” Chisinaului / Bucurestiului afirma de-a valma ca sunt doua camasi.
Se fac a „uita”, sireacii, ca rapita cu baioneta tarului si recucerita cu tancurile rosii, la 2 august 1940 maneca a fost, la randul ei, sfartecata si risipita de cotropitor. Astfel, dintr-o Basarabie inventata si presupusa a fi de la Hotin pana la Mare, am ajuns la inegalabilul „Statul Republica (de langa) Moldova” (art.1 Constitutia Republicii Moldova. Paranteza ne apartine.)

Vae victis! Vai de biet roman saracul! Indarat tot da ca racul…

2. Nemaintalnit la nicio casa de nebuni, macabrul balamuc a fost ancorat pe seama „anticului” statulet, prefacut in zona contemporana de control. Ba cei cu ramasita de maneca din jurul Pietei Marii Adunari Nationale (Chisinau) spun ca le sta tare bine in ea – suverani, independenti, inca si foarte (da foarte!!!) indivizibili. Or, indivizibilitatea se refera in primul rand la Patria-muma, de unde fost-am sechestrati in 1812 / 1940 / 1944. Nu-i bai, ca independente au dOUA-!? – una din 24 ianuarie 1918, alta din 27 august 1991 (sursa – http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova (pct.1.4 si 1.9). Corelat cu istorisirea strabunei Bogdanii, cat costa ipocritul postulat?

Netarmuita indignare a Chisinaului fata de „andipindentea” Transnistriei e axata pe „infinita suveranitate” a ambelor subiecte, exactement, in proportia determinata de int-rus. Si nici habar nu are slavita „capitale” ca tocmai el serveste drept model pentru dezmatul proaspetelor cnezate pe taram mioritic. Suplinirea stirilor despre Tiraspol cu epitete „asa-zisa / autoproclamata” etc. in egala masura se proiecteaza la chipul din oglinda al pseudo-formatiunii din Piata Marii Adunari Nationale. Nu incape indoiala, plodirea califatelor cu peiorativul „…moldavscaia respublicutea” e  inscrisa pe steagul separatistului.

Gluma de prost gust a neo-statalistilor cu etalarea Chisinaului drept „inima Moldovei” o lasam fara comentariu.  Afirm cu toata responsabilitatea, in context, ca pentru mine nu Chisinaul fariseic e „inima Moldovei”, barem nici slavitul Targ al Iasilor, ci pitorescul sat Vanatori din Nisporeni, sub Ungheni – in epoca de piatra, judetul Iasi.

3. Ar putea o minte sanatoasa sa dea explicatie nebuniei Chisinaului de a se prezenta in 360 grade sub imaginea eronata a  unei Moldove integre? Nu!

S-au pornit „slugile boborului” sa adune glia Basarabiei – Moldovei – Romaniei? Nu!

Per contrario, Academia de Stiinte de pe bd.Stefan cel Mare si Sfant-1, mun.Chisinau, investigheaza „stiintific”: unica „Maldova” pe planeta Mercur este cea de pe coasta comunei Bubuieci, sub Chisinau – http://www.asm.md/.

Spune-o vorba inteleapta, ex nihilo nihil. Intrebare ad-literam – Dar cine sa ne refaca Patria umilita, dom-lor invatati? Cata logica imbraca expesia: „cu orice sacrificiu, trebuie sa ne readucem tara in granitele ei„? Zic si eu – Acta non Verba!

Poate fi calificata ca o crima straduinta pentru integritatea Patriei? Fireste ca Nu-!!!

Caci e o mare rusine sa te numesti moldovean si sa nu sprijini sau sa blasfemezi pe cel care lupta pentru UNIFICAREA tinuturilor instrainate violent de agresor! Ce altceva decat Mandrie / Noblete / Datorie!!! etaleaza orice aport la sacrul ideal al REINVIERII slavitei Porti a Crestinatatii?

Nimeni nu va nega ca puterea reala in Chisinau, acel power control din umbra, apartine de facto Moscovei. La comanda stapanului, dar cu siguranta in cel mai democratic mod, adica prin vot parlamentar, Chisinaul probeaza lejer ca batalia de la Podul Inalt, de sub Vaslui, din 10 ianuarie 1475, a avut loc realmente pe Valea Narnovei, langa sat Vanatori, Nisporeni, mai noua „Maldova”. Si punctum. Mai mult, Voda era acolo nu Stefan, ci un „camunist” fara nume.

Conjugat cu sovinismul samoderjetului, rasismul sovietic a divizat Tara pe bucati strainilor. Alta e ca daca Chisinaul se autoproclama „teara / Basarabia / Moldova” – cu iz de protoistorie?! dispare de pe harta micul voievodat al Moldovei.

In fine, ce mizerie o mai fi fost Moldova lui Stefan?

4. Pe cat de gresita sa fie relatarea din „Hronicon a toată Țara Românească (carea apoi s-au înpărțit în Moldova, Munteneasca și Ardealul) din descălecatul ei de la Traian Împăratul Râmului?” – „Aceștea dară mai sus pomeniți și în toată lumea cu nume nemuritoriu vestiți Romani, nepoții adecă și strănepoții Ellinilor Troadeani, sânt moșii strămoșii noștri a Moldoveanilor, Munteanilor, Ardeleanilor, și a tuturor oriunde să află a Romanilor, precum și singur numele cel de moșie ne arată (Români chemându-ne) și limba cea părințască (carea din Românească sau Lătinească este) nebiruit martur ni este […]” (vezi –https://tiparituriromanesti.wordpress.com/2011/11/03/dimitrie-cantemir-hronicul-romano-moldo-vlahilor-tomul-i-iasi-1835/).

5. Tratatul incheiat intre hraparetele Imperii Sublima Poarta si Rusia samoderjetului, la 16 mai 1812, arăta: „hotarul dintre cele două state să fie râul Prut, de la intrarea acestuia în Ţara Moldovei şi până la locul unde se întâlneşte cu fluviul Dunărea, iar de acolo să urmeze partea stângă a fluviului Dunărea, până la Gura Chiliei şi până la mare…”.

Attencion! Invadatorii atesta ca raul Prut intra in Moldova, ci nu o contureaza.
O, ghiaure. Prutul nu desparte doua „state”-??? , ci un popor! o Tara! Cu forta armelor, a fost macelarita in bucati o natie, o familie, un suflet…

6. Alta data, ocupantului avea sa-i scape justetea – „Moldova şi Valahia sunt ţări locuite de un popor care are o singură origine, o singură limbă, o singură credinţă. In pofida separaţiei lor pe plan civil, ele au avut necontenit o singură soartă comună: au suferit împreună de-a lungul secolelor, purtând aceeaşi cruce grea, iar acum sorb o nouă viaţă din acelaşi izvor dătător de viaţă.
Ele au acelaşi trecut, acelaşi prezent şi, bineînţeles – acelaşi viitor!” (Revista Ministerului Instrucţiunii Publice din Rusia, fascicul 29, secţiunea IV, Petersburg, 1840, pagina 7. Sursa-https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/popoare-romanice/).

7. Pactul de trista amintire Molotov-Ribbentrop e declarat nul ab initio, cu recomandarea lichidarii consecintelor lui juridice.
Bate vantul-in patru parti, insa, daca decizia nu e aplicata in teren.
Cine cunoaste, in care Palat al Pacii, din care oras Haga si in care tara Olanda, se afla autoritatea judiciara suprema a Organizatiei Natiunilor Unite, pre numele sau – Curtea Internationala de Justitie?

8. Nesocotind orice norme ale Dreptului International, Chisinaul secesionist demonstreaza ca falsa „andipindente” ii permite sa nu se intoarca la origini. Este cea mai concludenta dovada a biruintei Raului asupra Binelui, cand impertinenta se promulga la rang de protocol, in dauna Adevarului. Din care motive, nu exista o sarcina mai onorabila pentru moldoveni decat INTREGIREA patrimoniului uman si teritorial al Patriei desemnata de Dumnezeu!

Amintim ca modificarile  de frontiera au fost impuse prin dreptul fortei, nicidecum consimtite de popor.

Sa ne readucem Tara in granitele ei firesti. Indiferent de ceea ce spune unul-altul: in unic temei al dreptului istoric, Basarabia sa fie returnata NECONDITIONAT!!! Romaniei, de unde a fost dezbinata de talharii imperiali la 28 iunie 1940. Basarabia, in hotarele marcate de blestematul an 1812, este inexistenta in scriptele de identitate ale Moldovei! Ia aminte inca: actul de justitie este incomplet fara recuperarea Insulei Serpilor, care ne apartine de jure.

Important: interfluviul Nistru-Prut a fost botezat de „eliberator” inadecvat Basarabia anume pentru al deosebi de Principatul Moldova ramas independent! Cu ochii pe directia balcanica, tiranul avea sa incheie ulterior tratate cu Moldova!!!

Resemnare pentru necredinciosi, mai ales, pentru tovarasii moldo-ivani – Valahia Minor n-a disparut in neant!

De ce o bateti in cuie (cruce?) kominterniste pe sesul Bicului?

Rezervati in una sau alta masura de REINTREGIREA plaiului, bineinteles, se vor gasi si printre pamanteni. Fie-le iertat pacatul… Oricum, motivatia subiectiva contrazice Natura, iar  Universul ignora moftul personal.

UNIONISMUL, Idealul de REINTREGIRE a Patriei!!! nu e o crima, ci o ONOARE!!! Care trebuie meritata!

9. Tampenia afisata de Chisinaul oficial la uzurparea numelui-tezaur al tuturor moldovenilor – Moldova, cade sub exigentele Codului Penal: art.312 – Declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă; art.314 – Determinarea la depunerea de declaraţii mincinoase, la formularea de concluzii false sau la efectuarea de traduceri incorecte; art.332 – Falsul în acte publice; art.352/1 – Falsul în declaraţii.

In mod solidar, colonii, alogenii, dimpreuna cu niste bastinasi rataciti sufleteste dar de meserie ajunsi la carma tarii, ne decid coarta. Una e limpede: sentimentul national al moldovenilor e calcat in picioare.

10. Daca nu-si protejeaza componentul sau elementar – individul, Neamul se autodistruge, caci El, Neamul, constituie comunitatea tuturor indivizilor, uniti prin limba, teritoriu, port, obicei.
Misiunea istorica a Neamului, prin urmare, se rezuma la:
1. protejarea individului, care
2. reprezinta natiunea, care
3. exercita suveranitatea, care
4. fortifica Neamul.

(01 noiembrie 2016 / redactat)

PS. Karnaxi, ca era sa ma chiorasca!

Dimineata, 27 ianuarie 2017. Plin de pasiune patriotica, radioul „Maldova-1” anunta determinarea reparatiei barajului de la Costesti-Stanca. Prim-ministrul Chisinaului isi asuma responsabilitatea pentru lucrarile de pe malul „maldavinesc” al Prutului. Pesemne, cu bani de la indepartata Evropa.
Domnule prim-ministru!
„Ilustrii” politicieni ai Chisinaului ingamfat fac spuma la gura despre cele doua maluri moldovenesti ale Nistrului.
Cu milioane si milioane de scuze, o intrebare tampita: care o fi nationalitatea celuilalt mal al Prutului?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: