EternaMoldova

Acasă » Dixi » Sacrala datorie

Sacrala datorie

Reclame
Картинки по запросу basarabia 1812Basarabia lui Eminescu :
„Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austrieci,
nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă.

***

Sa incercam a sta stramb, pentru o judecata dreapta. Inscriptia din poza atasata reclama „Academia de Stiinte… / Muzeul National de Arheologie si Istorie…” – a Moldovei-!? Adevarat sau Fals? Evident, intalnim un FALS grosolan!!! Se propaga erezia sovietica despre „cea mai moldoveneasca Moldova”, realmente teritoriu national moldovenesc acoperit fraudulos de emblema ruseasca. Din alta parte,  emanand o vadita nostalgie bolsevica, Acade-mioara e intretinuta de captivii strasnicei respublicute si nu face gram de concordanta financiara cu subiectul Dreptului International – Moldova.

Vorbim cumva despre o iluzorica Unire a moldovenilor? Nu !!!
Vorbim despre IMPERATIVUL restabilirii dreptatii pentru nenorocitul popor moldovean. Iar ca sa nu rada prostii de prosti, o mica sinteza ne fie permisa. Prin doua mici exemple.

I. Art.1 alin.(1) din proslavita Canstitutie a Chisinaului proclama –

„Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Cu mare regret, dar foarte mare-!!! o privire fugara demoleaza punctele de reper ale mioriticilor neo-kominternisti. Nu-i bai, „suveran şi independent” fata de glia stramoseasca poate fi numai unul dezaxat. Astfel:

– stat – Chisinaul n-a fost NICIODATA!

– suveran – armata a 14-a rusa de pe Nistru contrasemneaza veridicitatea tezei.

– independent – niste persoane de pe langa stiinta au depistat tocmai dOUA-!? „andipindente” – una din 24 ianuarie 1918, alta din 27 august 1991 (sursa – http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova (pct.1.4 si 1.9). Corelat cu actul de formare al strabunei Bogdanii, raportat la Unirea din 1918 -!!!, cat costa ipocritul postulat?

– unitar – No, ghiaure! Umbra suzeranului moscovit impune eventualitatea unui modern federation moldo-ivanesc. Ostorojno (Atentiune) ! – revenirea la Patrie – cea UNITATE anuntata-!? nu se accepta. In context, sesizam si noi – stat unitar si indivizibil este Romania, care ne reprezinta prin Moldova lui Stefan.

– indivizibil – aparitia cnezatelor in jurul Chisinaului – mai rau ca ciupercile dupa ploaie, raporteaza cea mai peremptorie dovada a strasnicei indivibilitati. Asta-i una.

A doua:

II. Art.13 alin.(1), cea mai suprema Canstitutie, declara –

„Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionînd pe baza grafiei latine.

Deci, limba e de stat-!? Nu de plecat / deplasat… / dus /  adus / intors pe dos etc…?

Concordanta cu Constitutia Romaniei se termina la numerotarea articolului 13. Textul acolo e altul – „În România, limba oficială este limba română.” (http://www.constitutiaromaniei.ro/). Concluzia? Ca la noi, la nimenea.

Frumoasa naratiune a descalecatului Moldovei e acceptata in manualele de nuanta rosietica. Dar au pogorat si Dragos voievod, si Bogdan intemeietorul, din Maramures! Zneacit, limba „terii” fariseilor numai „maldavineaschi” nu e, ci maramureseana. Bagand totusi minciuna in „Canstitutie”, „clasa muncitoare ot Sovietscaia Mulidavia cere impertinent venerarea ei. Apoi da.

In lucrarea „Scrieri istorice, I. Din volume 1864-1898” (Editie critica de I.Oprisan. Editura VESTALA. Bucuresti-2008, p.341-351) savantul B.P.Hasdeu analizeaza minutios ipoteza refugierii unei ramuri a Basarabilor din Romanatii Oltului in Maramures. Descendentii carora tocmai sunt si Dragos, si Bogdan. Temei de a incuraja sa ne consideram limba drept olteneasca.

Cine, ce are de spus?

***

Rezumat.

Nomenclatura ex-comunista joaca un rol esential in cultul moldovenist, de sorgintea lui moscovita. Gratie regimului totalitar, la inceput in Transnistria, apoi cu extindere in interfluviul Nistru-Prut rapit, a fost „intemeiat” poporul moldovenesc, total diferit de partea omogena dintre Prut-Carpati. Ori, legenda leaga descalecarea Moldovei anume de pasurile carpatine. Sa ne prefacem a ne le „vedea” e deochiat peste masura.

Suportand povara arogantei agresive, demnitatea moldoveneasca trece printr-o grava incercare politica. Radacinile ei fac peste 200 de ani.

Evenimentele din 27 martie, 28 noiembrie si 1 decembrie 1918 reabilitasera eroarea dramaticului destin si au conturat rostul existentei moldovenilor in timp, caci unul viitorul cunoaste infinitul. Si daca… nu intervenea Imperiul raului, eram tot noi, dar IMPREUNA!

Contemporanii au uitat insa de inteleapta povata populara -„Unde-i unul nu-i putere, unde-s multi puterea creste si dusmanul nu sporeste.

Contemporanii nu iau aminte la deviza Uniunii Europene – „Unitate in diversitate”.

Contemporanii ignora deviza statului (monarhie constitutionala) Malaysia – „Bersekutu Bertambah Mutu” (Unitatea este Putere).

Dezbinarea violenta a sfintei Porti a Crestinatatii e mentinuta artificial de agresor. Desi releva o uluitoare umilinta nu numai pentru moldoveni / romani, ci si pentru intreaga umanitate, provocarile de acest gen sunt specifice mega-puterilor. La caz, nedreptatea moldovenilor e reflectata prin prisma declaratiei raspicate a presedintelui Frantei Raymond Poincare (1860-1934) de la finele primului razboi mondial – marile puteri nu au sentimente, ci doar interese!

Admonestare dura bastinasilor: in casa noastra, tiranii au INTERESE, noi avem SUFERINTA! Una din explicatiile de ce lumea spune ca dreptatea e la fundul marii.

Divina opera a Unirii e axata pe obiectivul repararii prejudiciului teritorial si uman national. Despagubiri? Reparatii? Mai intai sa adunam patrimoniul sechestrat de invadator – Basarabia / Moldova / Romania. Mai intai de toate – REINTREGIREA!!! Semnatarii Actului de condamnare a pactului Molotov-Ribbentrop au decis REABILITAREA CONSECINTELOR LUI JURIDICE. Aceasta inseamna – revenirea NECONDITIONATA-!!! a Romaniei la frontierile de pana la 28 iunie 1940!

De ce tace dulcea Romanie?

***

Nota.

Turbulenta anti-romaneasca impune oportunitatea diferentierii Moldovei, parte constituanta a Romaniei, de parodia stalinist-satanista a Chisinaului separatist. Tutelata de int-rus, ultima isi atribuie abuziv starea de status in statua-lea Maldova. In fine, culpa Chisinaului fata de Iasi, fata de origini, e proiectata in infractiunea Tiraspolului, a Comratului, fata de Chisinau, doar ca in proportii mult mai considerabile. Oricum, diagnosticul dramei ramane acelasi.

Iarta-ma, Doamne, dar Chisinaul de departe nu etaleaza Moldova, ci pur si simplu o parcela din pamantul moldovenesc furat. In mod similar, Cernautii, Hotinul, Herta, Transnistria, Cetatea Alba, Bugeacul, Insula Serpilor – toate impreuna si fiecare aparte sunt Moldova, ca spatiu ce ne apartine de drept, sechestrat insa de cotropitor. Retinem ca e anormal, din cale-afara de trist, sa vina oricine cu „Moldova lui!

Sa nu incurcam Chisinaul cu Moldova! Primul se vrea pseudo-caricatura Patriei, de unde a fost rupt violent in a.1812 / 1940 / 1944. A si mai risipit pamanturile moldovenesti ale asa zisei Basarabii. Sa le adune! Apoi, sa revina la matca! Si abia atunce!!! are dreptul la calificativul de Moldova!

Asadar, specimenul colorat in rosu al Chisinaului secesionist nu are nici o exclusivitate la utilizarea numelui tezaur „Moldova

Oricare ar fi ipoteza falsului, Tara Moldovei asteapta cuminte REINTREGIREA! Istoria de peste 2000 de ani a aborigenilor nu poate fi abandonata! Moldova e Una in eternitate!

Iata de ce, nu ca  o rusine ar fi sau, Doamne fereste, crima-???, nici macar mandrie nu constituie durerea pentru unitatea Patriei.

O ONOARE extraordinara este sa ai dreptul sa te numesti UNIONIST.

Cine va reusi idealul reunirii Patriei? Aceasta este sacrala datorie… a celui moldovean!

(17.07.2017)

***

PS.

Solonari Alex Ministrul de război al Rusiei, generalul Aleksei Nikolaievici Kuropatkin, în lucrarea – Problemele armatei ruseşti (1910), arată că „poporul românesc în Basarabia trăieşte separat de poporul rusesc şi că Rusia a făcut bine că la 1812 n-a încorporat principatele Moldova şi Valahia, fiindcă atunci în loc de o Polonie, Rusia ar fi avut 2 Polonii”. Kuropatkin adăuga: „În viitor, unirea poporului român este inevitabilă.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: