EternaMoldova

Acasă » Dixi » Adevarul rasuflat

Adevarul rasuflat

Reclame

La toti „eliberatorii / fratii mai mari / binevoitorii / iubaretii / moldo-ivanii / moldovenii adecvati… etc. etc.” ai Chisinaului secesionist, ziua buna. Sau, cum va prinde timpul, ca nu-i bai.

Tofarasi!

Aduc vorba despre o banala aberatie – pe cat de rasuflata, pe atat de vehiculata, care interferează cu falsa teza tocmai a dOUA „andipindente” ale slavitului pseudo-statulet al Mulidaviei post-sovietice.

Iata subiectul.
Contemplati hartile alaturate si incercati sa gasiti diferenta dintre ele. 

1. Prima contureaza eterna Moldova. Asta e  Tara moldovenilor lui Stefan cel Mare!


2. Urmeaza fragmentul cotropit de samoderjetul rus in 26 mai 1812, asa zisa Basarabie.
– Incep ororile de trista amintire – Principatul a fost sfasiat in doua.

Imagini pentru basarabia

3. La 2 august 1940, Basarabia e ciopartita abuziv de invadator, cu siguranta, in scopul contracararii, dupa  a.1918, a unei noi eventuale reveniri la vatra.

– Ramasita generos scapata de kominternisti printre degete contureaza vesnicia dramatismului nostru.

Картинки по запросу harta md

Ma depaseste angro demagogia despre Moldova cea mai „maldavineascî”, antrenata pe ulitele Chisinaului, carele si acesta se prezinta, vai! ditamai „capitalea / inima Maldovei” ???

Pai, care-i prostul?
Cu timpul, confuzia dintre notiunea „Moldova” si „Moldavia” de buzunar a Chisinaului secesionist se adanceste. La un loc cu celelalte teritorii rapite, e profanat numele tezaur al tuturor moldovenilor. Iar vinovati sunt nu numai „alesii boborului”, politicieni, funcţionari, ci si parte din edituri,  mass-media, oameni de cultura, interpreti, pamanteni rataciti sufleteste  etc.

No, ghiaure! Derapajul dintre voi si Adevar e prea mare: unde sunt celelalte tinuturi moldovenesti furate de agresor? Uzul vadit de fals – in detrimentul justetei istorice! are un scop bine intentionat: de a promulga minciuna bolsevica menita a ne falsifica identitatea si a ne mentine dispersati.

 Ametiti de gloria propriei nimicnicii, ciobanasii-proletari din Chisinau adesea aduc vorba despre imperativul unificarii… Tarii (?) Sfinte Dumnezeule! Doamne ajuta! Sarim cu totii, de la mic la mare, sa refacem vechile hotare!

Doar ca… niciodata in viata jegosul Chisinau nu fuse „teara / stat”. Per contrario, oglinda reflecta imaginea unei ordinare slugi a feudalului de sub Muntii Ural, lipsita de demnitate nationala, partizan subiectiv al rusificarii. De unde rezulta somatia: de departe nu e vorba de renasterea Patriei.

Esattamente totul cu cursul in sus! Revolutionarii-mioritici au dureri de cap cu numaratul malurilor Nistrului. In unison, Academia de Stiinte… „a Maldovei” de pe parcela desemnata Chisinaului servil, afirma autoritar ca acesta are doua maluri si, minune, ambele sunt moldovenesti. Pe cand apa interna a Moldovei, Prutul, are doar un singur mal moldovenesc. Celalalt apartine indepartatei Rumunii.

Sfinte Dumnezeule! De la facerea lumii incoace, mai mare ticalosenie nu gasesti.  Prutul e apa de mijloc a Moldovei, dar nu granita. (Vezi si – https://eternamoldova.wordpress.com/2018/01/09/lumea-zice-raul-prut/)

Sustinerea sechestrarii patrimoniului moldovenesc ramane a fi cea mai oribila crima contra neamului. Vorba lui Creanga – cumplit mestesug de tampire. Conchidem ferm ca „Statul Republica Moldova” (art.1 Constitutia din  29.07.1994) reprezinta berbecul de spart solidaritatea unitatii nationale.

Incepand cu 12 octombrie 1924, pe capul moldovenilor dezbinati se toarna mizeria curata, pornita de la inselatoarea formatiune Republica Autonoma Sovietica Socialista Moldoveneasca, succedata in lant de Republica  Sovietica Socialista Moldoveneasca (RSSM) – Republica Moldova. Realmente, o monstruozitate antistiintifica promovata de cotropitor in Transnistria, Basarabia, Moldova, Romania… Dar si impotriva intregii umanitati, care „nici ca vede, nici aude” nedreptatea istorica.

La ședința plenară specială a comitetul central al partidului comunist al Ucrainei, Harkov, 8 octombrie 1924, Gr.Starâi, etnic rus, expulzat din Basarabia pentru agitație bolsevică desfasurată la atelierele muncitorești din Tighina, a cerut înființarea Republicii Moldovenești. Ales în calitate de președinte al comitetului central moldovenesc de partid la inventarea RASSM, Gr.Starâi își termină cuvântarea apoteotic – „Trăiască Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, leagănul României Sovietice”. Din tot răul, un lucru de treabă – cum nu dai, tot o Românie suntem!

Rezumat. Cu mare regret, dar f mare! Chisinaul n-are cum fi Moldova, deoarece literalmente el intruchipeaza partea centrala din interfluviul Nistru-Prut, care:

  • in a.1812, e desprins fraudulos de Rusia Tarista din trupul MOLDOVEI;
  • recucerit cu tancurile rosii in 1940 / 1944, de asta data din trupul Romaniei;
  • dispersat abuziv de cotropitor la 02 august 1940, prin constituirea asa-zisei republicute stalinist-sataniste – Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca.

E de bine sa inteleaga toata lumea ca uzanta titulaturii „Moldova vizavi de caricatura politica a Chisinaului dezaxat nu aduce beneficii procesului de REINTREGIRE a Patriei. Urata „gluma”, obsedant promulgata de suzeranul moscovit!

Fii atente, stimate cititorule! Nu folosi numele tezaur „Moldova cu referinta la butaforia Chisinaului separatist.

(28.07.2017)

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: