EternaMoldova

Acasă » Dixi » Adevărul răsuflat

Adevărul răsuflat

Reclame

La toți „eliberatorii / frații mai mari / binevoitorii / iubăreții / patrioții / moldo-ivanii / moldovenii adecvați… etc. etc.” ai Chișinăului secesionist, ziua bună. Sau, cum va prinde timpul, că nu-i bai.

Tofarăși!

Aduc vorba despre o banală aberație – pe cât de răsuflată, pe atât de vehiculată, care interferează cu falsa teza tocmai a dOUĂ „andipindențe” ale slăvitului pseudo-stătuleț al Mulidaviei post-sovietice.

Iată subiectul.
Contemplați hărțile alăturate și încercați să găsiți diferenta dintre ele. 

1. Prima conturează eterna Moldovă. Asta e  Țara moldovenilor lui Ștefan cel Mare!


2. Urmează fragmentul cotropit de samoderjețul rus în 26 mai 1812, așa zisa Basarabie.
Încep ororile de tristă amintire – Principatul a fost sfâșiat în două.

Imagini pentru basarabia

3. La 2 august 1940, Basarabia e cioparțită abuziv de invadator, cu siguranță, în scopul contracarării, după  Unirea din a.1918, a unei noi eventuale reveniri la vatră. Rămășița generos scăpată de kominterniști printre degete conturează veșnicia dramatismului nostru.

Картинки по запросу harta md

Mă depășește angro demagogia despre „Maldova” cea mai „maldavineaskî”, antrenată pe ulițele Chișinăului, carele și acesta se prezinta, vai! ditamai „capitalea / inima Maldovei” ???

Păi, care-i prostul?
Cu timpul, confuzia dintre noțiunea „Moldova” și „Moldavia” de buzunar a Chișinăului secesionist se adâncește. La un loc cu celelalte teritorii răpite, e profanat numele tezaur al tuturor moldovenilor. Iar vinovați sunt nu numai „aleșii boborului”, politicieni, funcţionari, ci și parte din edituri,  mass-media, oameni de cultură, interpreți, pământeni rătăciți sufletește  etc.

No, ghiaure! Derapajul dintre voi și Adevăr e prea mare: unde sunt celelalte ținuturi moldovenești furate de agresor? Uzul vadit de fals – în detrimentul justeței istorice! are un scop bine intenționat: de a promulga minciuna menită a ne falsifica identitatea și a ne menține dispersați.

Amețiți de gloria propriei nimicnicii, ciobănașii-proletari din Chișinău adesea aduc vorba despre imperativul unificării… Țării Moldovei(?) Sfinte Dumnezeule! Doamne ajută! Sărim cu toții, de la mic la mare, să refacem vechile hotare!

Care Moldovă însă o unifică bolșevicul? Doar niciodată în viață jegosul Chișinău nu fuse „țeară / stat”. Per contrario, oglinda reflectă imaginea unei colonii bizare, a unei ordinare slugi a feudalului de sub Munții Ural, încă și lipsită de demnitate naționala, partizan subiectiv al rusificării. De unde rezultă somația: de departe nu e vorba de renașterea Moldovei / României.

Esattamente, totul cu cursul în sus! Revoluționarii-mioritici au dureri de cap cu „Maldova” de buzunar. Din care motiv, s-au concentrat pe număratul malurilor Nistrului. În unison, Academia de Științe… „a Maldovei” de pe parcela desemnată, afirmă autoritar că acesta are două maluri și, minune, ambele sunt moldovenești. Pe când apa internă a Moldovei, Prutul, are doar un singur mal moldovenesc. Celălalt aparține îndepărtatei Rumunii.

Sfinte Dumnezeule! De la facerea lumii încoace, mai mare ticăloșenie nu găsești.  Prutul e apa de mijloc a Moldovei, dar nu graniță. (Vezi si – https://eternamoldova.wordpress.com/2018/01/09/lumea-zice-raul-prut/)

Susținerea sechestrării patrimoniului moldovenesc / românesc rămâne a fi cea mai oribilă crimă contra României. Vorba lui Creanga – cumplit mestesug de tâmpire. Conchidem ferm că „Statul Republica Moldova” (art.1 Constituția din  29.07.1994) reprezintă berbecul de spart solidaritatea unității nationale.

Începând cu 12 octombrie 1924, pe capul moldovenilor se toarna mizeria curată, pornită de la înșelatoarea formațiune Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, succedata în lanț de Republica  Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) – Republica Moldova. Realmente, o monstruozitate antiștiințifică promovată de cotropitor în Transnistria, Basarabia, Moldova, România, Europa… Dar și împotriva întregii umanități, care „nici că vede, nici aude” nedreptatea istorică făcută Moldovei / României.

La ședința plenară specială a comitetului central al partidului comunist al Ucrainei, Harkov, 8 octombrie 1924, Gr.Starâi, etnic rus, expulzat din Basarabia pentru agitație bolsevică desfasurată la atelierele muncitorești din Tighina, a cerut înființarea Republicii Moldovenești. Ales în calitate de președinte al comitetului central moldovenesc de partid la inventarea RASSM, Gr.Starâi își termină cuvântarea apoteotic – „Trăiască Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, leagănul României Sovietice”. Din tot răul, un lucru de treabă – cum nu dai, tot o Românie suntem!

Rezumat. Cu mare regret, dar f mare! Chișinăul n-are cum fi Moldova, deoarece literalmente el întruchipează partea centrala din interfluviul Nistru-Prut, care:

  • în a.1812, e desprins fraudulos din trupul MOLDOVEI;
  • recucerit cu tancurile roșii în 1940 / 1944, de astă dată din trupul Romaniei;
  • dispersat abuziv de cotropitor la 02 august 1940, prin constituirea așa-zisei republicuțe stalinist-sataniste – Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.

E de bine să înțeleagă toată lumea că uzanța titulaturii „Moldova vizavi de caricatura politică a Chișinăului dezaxat nu aduce beneficii procesului de REÎNTREGIRE a Patriei. Urâtă „glumă”, obsedant promulgată de suzeranul moscovit!

Fii atente, stimate cititorule! Nu folosi numele tezaur „Moldova cu referință la butaforia separatistă.

(28.07.2017)

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: